Hotellisiivooja haastoi newyorkilaislehden oikeuteen prostituutioväitteistä

Entistä IMF:n johtajaa Dominic Strauss-Kahnia raiskauksesta syyttänyt hotellisiivooja on haastanut New York Postin oikeuteen kunnianloukkauksesta. Lehden lisäksi haastettujen joukossa on myös viisi sen toimittajaa, jotka kirjoittivat naisen olevan ilotyttö. New York Post sanoo seisovansa juttujensa takana.

Ulkomaat

32-vuotias guinealaisyntyinen nainen syyttää lehteä halventavien artikkeleiden julkaisemisesta viikonloppuna ja maanantaina. Naisen mukaan New York Post tiesi prostituutioväitteen vääräksi tai sen olisi pitänyt tietää se vääräksi jo ennen juttujen julkaisemista.

Naisen vaatimista korvauksista tullaan päättämään oikeudenkäynnin aikana bronxilaisessa tuomioistuimessa New Yorkissa.

New York Post väitti artikkelissa, että nainen olisi toiminut hotellisiivoojan työn ohella myös ilotyttönä. Lisäksi hänen väitettiin jatkaneen itsensä myymistä myös brooklynilaisessa hotellissa, jonne syyttäjät ovat piilottaneet hänet.

Naisen asianajajan mukaan väitteet ovat vääriä ja nöyryyttäviä ja nainen on joutunut niiden takia häpäisyn ja halveksunnan kohteeksi.

Kansainvälisen valuuttarahaston entinen johtaja Strauss-Kahn vapautettiin viime perjantaina kotiarestista sen jälkeen, kun syyttäjät alkoivat epäillä naisen uskottavuutta. Hotellisiivoojan epäillään valehdelleen taustastaan muun muassa turvapaikkahakemuksessaan. Lisäksi naisen on kerrottu valehdelleen raiskauksen jälkeisistä liikkeistään.

Lähteet: AP, AFP, Reuters