Hyppää sisältöön

Kirja on sadepäivän pelastus

Kirjastot supistavat aukioloaikojaan kesäisin. Asiakasliikenne on kuitenkin vilkasta, etenkin kylmempinä päivinä.

Kuva: YLE / Kalle Niskala

Myllykosken kirjastonjohtaja Eija Talvisto kertoo, että monet lainaajat tulevat selkeästi hakemaan kevyttä kesälukemista. Suosittuja ovat esimerkiksi dekkarit, joita Talviston mukaan kuitenkin luetaan paljon ympäri vuoden.

- Aikuisten naisten viihdekirjallisuus on myös suosittua kesäisin, hän sanoo.

Kaunokirjallisuuden lisäksi puutarha- ja pihanrakennuskirjat liikkuvat paljon.

- Myös matkakirjoja lainataan paljon, mikä on ihan luonnollista, Talvisto kertoo.

Hidas lukija nautiskelee

Itse kirjastonjohtaja kertoo lukevansa tasaiseen tahtiin ympäri vuoden. Lukijana hän ei kuitenkaan ole kiirehtivää sorttia.

- Olen hidas lukija ja nautiskelen. Luen korkeintaan pari kirjaa kuukaudessa.

Viimeisimmäksi Eija Talvisto kertoo lukeneensa Kari Hotakaisen Ihmisen osa -romaanin. Hän suosittelee kirjaa lämpimästi myös muille lukemista harrastaville.

- Kirjassa ihmiselämälle on langennut monta osaa. Odotan jo innolla syksyä, jolloin pääsen katsomaan Helsingin kaupunginteatterin esittämän näytelmäversion, Talvisto sanoo.

Myllykosken kirjastolla on parhaillaan meneillään Heinämarkkinat. Kirjaston henkilökunta on käynyt kevään aikana kirjaston kokoelmia läpi ja laittanut myyntiin suuret määrät poistokirjoja. Kaunokirjallisuuden lisäksi tarjolla on vanhoja tietokirjojen painoksia. Kirjojen aihepiireistä löytyy esimerkiksi filosofiaa, valtio-oppia, politiikkaa ja historiaa.