Hyppää sisältöön

Islanninhevoset viikonlopuksi Ypäjälle

Islanninhevosten tämänvuotisista mestaruuskilpailuista ennakoidaan kovatasoisia. Mestaruudet ratkotaan 8. - 10. heinäkuuta Ypäjän Hevosopistolla. Mukana on 66 ratsukkoja ja startteja on luvassa yli 150.

T1 tölttiluokan hallitseva mestari Juha Kontio ja Rödull frá Holtsmúla I. Kuva: Blanca Köhler

Mestaruuksiaan puolustavien ratsukkojen lisäksi kilpailuissa nähdään järjestäjien mukaan muitakin mielenkiintoisia ratsukkoja.

Perjantaisessa aloituskavalkadissa nähdään Suomen – ja kenties myös maailman – korkein islanninhevonen. Mukana on myös yksi maailman pienimmistä poneista, joka tosin ei ole islanninhevonen.

Kulkueessa esittäytyvät myös Suomen Islanninhevosyhdistykseen kuuluvat paikalliskerhot. Puoliltapäivin alkavan kulkueen jälkeen pääsevät vauhtiin itse kisat. Ensimmäisenä kilpailuluokkana on vuorossa T2-luokan karsinta.

Lauantaina voi seurata muun muassa illan päätteeksi 150 metrin P3 passijuoksua, jossa ratsukot räjähtävät huikeaan menoon, kun häkkikopin ovet avautuvat kansainvälisten laukkakisojen tyyliin.

Sunnuntaina on puolestaan luvassa eri luokkien finaaleja, kuten kisojen huipennus eli islanninhevosten kuningaslajin töltin T1, joka on perinteisesti kilpailujen viimeinen finaali.

.
.