Hamina-Viipuri -risteilyjä on varattu jo paljon

Haminan risteilyliikenteen johtaja Jarmo Ahonen kertoo, että varauksia on siirretty myöhempään ajankohtaan risteilyliikenteen aloituksen lykkääntymisen takia. Osalle varaajista on myös palautettu rahat takaisin.

risteilyt
Purjeveneitä satamassa
Haminan Tervasaaressa on pienvenesatama.YLE / Raine Martikainen

Torstaiksi suunniteltu Hamina-Viipuri -risteilyliikenteen aloitus lykkääntyy. Risteilyliikennettä varten hankitun katamaraanin lähtöä Norjasta viivytti paperisota, sillä laiva kulkee EU:n ulkopuolisesta maasta Suomeen ja edelleen EU:n ulkopuolelle Venäjälle. Byrokratian määrä ei yllättänyt Jarmo Ahosta.

- Onhan siinä ollut monenlaista paperia täytettävänä. Viranomaiset ovat kuitenkin toimineet auttavaisessa ja ymmärtäväisessä hengessä, Ahonen kertoo.

Ahonen myöntää, että oli olettanut viranomaismuodollisuuksien ottavan vähemmän aikaa.

- Optimismi liikenteen aloittamisen aikataulun suhteen pääsi ryöstäytymään käsistä, Ahonen sanoo.

Kun katamaraani saadaan Haminaan ja lähtövalmiiksi, Haminan risteilyliikenne tiedottaa asiakkailleen varmistuneista aikatauluista. Ennen tietoa aloituksen viivästymisestä matkoja oli varattu jo reilusti. Joidenkin päivien kohdalla katamaraani oli varattu lähes täyteen.

- Kysyntää ja kiinnostusta on ollut valtavasti, Jarmo Ahonen kertoo.

Asiakkaat ovat Ahosen mukaan suhtautuneet viivästykseen kohtuullisen ymmärtäväisesti.

Kun katamaraani saapuu Haminaan, siihen asennetaan esimerkiksi baariin tarvittavia varusteita. Lisäksi Suomen viranomaiset tekevät alukselle viimeiset tarkastukset. Sen jälkeen alus on valmis vesille.

Lähteet: YLE Kymenlaakso / Pyry Ojala