Tino Ahlgren harjoittelee myös eleitä tangofinaalia varten

Lähestyvä tangomarkkinoiden finaali saa supliikkimiehenä tunnetun Tino Ahlgrenin vaitonaiseksi. Tiukkoja harjoituksia on takana vuoden päivät, ja nyt on aika esittää mitä osaa. Isä on ollut hyvä valmentaja omalla tangokuningaskokemuksellaan.

Kuva: Auraviihde Oy

- Kyllä kilpailu pistää miehen vähän hiljaiseksi. Mutta kyllä juttuakin sitten tulee kuin Turusen pyssystä, jos on tarve, miettii turkulainen Ahlgren.

Tino Ahlgrenin valmistautuminen tämän vuoden kilpailuun alkoi jo vuosi sitten.

- Olemme ottaneet keikkaohjelmistoon lisää tangoja. Olen myös harjoitellut kotona peilin edessä isän kanssa eleitä, ilmeitä ja liikkeitä. Ääntä olen yrittänyt vahvistaa tangoääneksi: syväksi, miehekkääksi ja varmaksi.

Perhe on kuin Ahlgren's Five

Tino Ahlgren toivoo seuraavansa isänsä jalanjälkiä, Sebastian Ahlgren valittiin Tangokuninkaaksi vuonna 1993..

- Jo pikkupoikana päätin tangokisoja seuratessani, että kyllä mä vielä joskus itsekin tuonne menen. Nyt olen jo toista kertaa mukana, joten ei ole omena kauaksi puusta pudonnut, hymyilee Ahlgren.

Ahlgrenin koko perhe on musikaalinen. Orkesterin voisi perustaa pelkästään perheenjäsenistä.

- Iltojen iloksi laitetaan soittopelit soimaan ja lauletaan moniäänisesti. Me ollaan vähän kuin Jackson's Five, paitsi että Ahlgren's Five, naureskelee Tino Ahlgren.

Paineita täytyy kestää

Seinäjoella kilpailijat saavat käteensä minuuttiaikataulun. Aikataulussa on määritelty tarkkaan, missä kulloinkin pitää olla eikä sooloiluun parane ryhtyä. Kilpailukappaleitakaan ei pääse itse valitsemaan, vaan ne arvotaan. Tino Ahlgrenin vahvuudeksi on mainittu paineensietokyky.

- Osa kappaleista menee liian korkealta ja toiset liian matalalta. Ei auta kuin toivoa, että onni suosii kohdalle hyvän kappaleen. Mutta olen avoin kaikille lauluille, hankalat kappaleet otan vastaan haasteena, vahvi staa Ahlgren.

Ulkonäkö ei saisi ratkaista

Tino Ahlgren ei suostu allekirjoittamaan väitettä, että ilman edustavaa ulkonäköä ei voisi voittaa, vaikka osaisikin laulaa.

- Totta kai pitää olla edustavannäköinen, jotta pystyy olemaan kansakunnan ihailema. Mutta silti ääni ratkaisee enemmän kuin ulkonäkö.

Amadeus Lundbergiltä tuttu pilke silmäkulmassa on tervetullutta myös tangolaulajalle.

- Jos tästä tekee itselleen liian vakavaa, niin se kyllä kaatuu alkutekijöihinsä, uskoo Tino.