Vuokratyöntekijöille on nyt kysyntää

Tällä hetkellä kaivataan etenkin sähköasentajia, hitsaajia ja koneistajia. Myös taloushallinnon ammattilaisista, kuten kirjanpitäjistä on pulaa. Monet palvelualan yritykset hoitavat työntekijöiden haun itse.

Kotimaa
YLE Häme
Rakentamisen lama on pakottanut urakoitsijat luopumaan ulkomaisesta vuokratyövoimasta.

Taantuman taittuminen alkaa näkyä myös henkilöstövuokrausyrityksissä. Eilakaislan Lappeenrannan toimistosta kerrotaan, että nyt on entistä vaikeampaa saada yrityksille tarjolle etenkin sähköasentajia, raskaan kaluston asentajia, hitsaajia ja koneistajia. Yritykset kysyvät myös sellaisia asentajia, jotka ovat valmiita ulkomaan komennuksille.

Henkilöstöpalvelu Vipillä puolestaan on jatkuva pula taloushallinnon ammattilaisista kuten palkanlaskijoista ja kirjanpitäjistä sekä laskentatoimen osaajista. Esimerkiksi kaupan ja ravintola-alan työntekijöitä nämä kaksi vuokratyöfirmaa eivät juuri välitä. Monet palvelualan yritykset myös hoitavat kesätyöntekijöiden haun itse, myös oppilaitosten kanssa tehtyjen harjoittelijasopimusten pohjalta.

Muutaman kuukauden kokeiltava ollut työntekijä saa usein työpaikan

Opteam-yrityksellä on ollut viime aikoina ankara pula erityisesti kokeista ja yleensäkin hotelli- ja ravintola-alan henkilökunnasta. Kokkeja on haettu pari kuukautta kesäksi ilman ainuttakaan vastausta.

- Vieläkin on kokin työtä tarjota, tähdentää alueyrittäjä Sami Hänninen.

Myös Opteam voisi tarjota työpaikkoja erilaisille metallialan osaajille, jos heitä vain ilmoittautuisi. Hoiva-alankin paikkoja on, vaikka nämä työt ja tekijät löytävät toisensa enimmäkseen ilman välitysfirmaa.

Tavallinen rekrytointitapa työnantajilla on nykyisin se, että yhden tai kahden muutaman kuukauden pätkän kokeiltavana ollut ja hyväksi havaittu työntekijä vakinaistetaan. Toisaalta moni nuori elämäntaiteilija haluaakin vain muutaman kuukauden pätkän - tienatakseen rahat maailmalla kiertelyyn.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala