ELY-keskus sulkee räjähdevarastojaan

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on päättänyt luopua räjähdysainevarastoistaan. Toisesta keskuksen varastosta Iistä anastettiin huhtikuussa suuri määrä dynamiittia.

dynamiitti

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on jo poistanut käytöstä Iin varaston, josta varkaat veivät huhtikuussa yli 80 kiloa dynamiittia. Myös toisesta, maakunnan eteläpuolella sijaitsevasta varastosta luovutaan, mutta tarkemmasta aikataulusta ei vielä tiedetä, kertoo rakennuttamisinsinööri Olli Utriainen.

Varastoista luopuminen nousi keväällä keskusteluun dynamiittivarkauden jälkeen. ELY on tähän asti käyttänyt säilyttämiään räjähteitä jääpatojen torjuntaan. Tehtävä kuitenkin saattaa poistua keskuksen harteilta jatkossa, eikä varastojen pitämiselle olisi enää senkään vuoksi perusteluja.

Iin dynamiittivarkaat ovat edelleen karkuteillä. Viranomaiset ovat tarkastaneet räjähdevarkauteen liittyen useita vihjeitä, mutta tapausta ei ole toistaiseksi saatu selvitettyä, kertoo Oulun poliisilaitoksen rikosylikomisario Antti Luoto. Poliisi jatkaa asian tutkimista.

Lähteet: YLE Oulu