1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Naisten kymppi

Kuninkuuslajin kisat Rovaniemellä

Lapin pääkaupungissa juostaan elokuussa Miesten Satanen. Järjestäjien mukaan maailman kovin urheilulaji, joka tunnetaan myös yleisurheilun kuninkuuslajina, palauttaa tasapainon urheilumaailmaan. Osa Naisten kympin vastapainoksi järjestettävän Miesten Satasen tuotosta lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

Naisten kymppi
Hotelli Santa Clausin myyntijohtaja Jussi Perkkiö lähtökuopissa
YLE / Maija-Liisa Juntti

Osallistumismaksuista kerättävä lahjoitussumma viedään Unicefin avulla Japanin maanjäristyksen uhreille. Lähettinä toimii maailman tunnetuin lappilainen.

- Näillä näkymin Joupukki käy viemässä lahjoitussumman myöhemmin tänä vuonna Japaniin, kisaidean isä, hotelli Santa Clausin myyntijohtaja Jussi Perkkiö kertoo.

Voittajalle auto

Leikkimielinen kisa käydään Rovaniemen keskustassa 6. elokuuta. Starttipistooli pamahtaa kävelykadulla hotelli Santa Clausin tuntumassa ja maali häämöttää Lordin aukiolla.

Kuninkuusmatkan kisasta kun on kyse, myös palkinnot jaetaan suuren maailman malliin.

- Kisan voittaja saa palkinnoksi auton. Vielä ei ole tarkkaa tietoa, millainen menopeli on, mutta satasen auto se tulee olemaan. Jokainen voi sitten itse päättää haluaako sen ristikseen, Perkkiö virnuilee.

Kisan järjestävät yhteistyössä Rovaniemen kehitys ja hotelli Santa Clausin ravintolat. Ilmoittautua voi Ravintola Zoomitissa, Oluthuoneella, Pub Uitossa ja matkailuinfossa.

Lähteet: Yle Lappi / Maija-Liisa Juntti

Lue seuraavaksi