Terhi Matikainen ei levyttäisi Isoisän zumbatangoa

Tangomarkkinoiden Keski-Suomen toivo, Terhi Matikainen, kertoo hengittäneensä tangoa 24 tuntia vuorokaudessa viime viikkojen aikana. Tänä iltana selviää, pääseekö jyväskyläläinen kuuden parhaan joukkoon launtaina käytävään finaaliin.

tangot (tanssit)
tango, terhi matikainen, tangofinalisti 2011

Viime viikot ovat olleet Terhi Matikaiselle hengästyttävää minuuttiaikataulua, mutta aina on hetki aikaa pohtia tangon syvintä olemusta.

- Tango on vakavaa, koska ihmiset suhtautuvat sanoituksiin tunteella. Siellä on oikeasti oikeita, syviä tunteita jotka välitetään. Minua kiehtovat tangot, jotka ovat synkkiä ja niissä on sitä ihanaa eron ahdistusta ja riipivyyttä. Niitä on toisaalta vaikea tulkita, mutta toisaalta helppo tulkita, koska itsellä, ja varmasti jokaisella meistä, on sitä kokemuspohjaa, etteivät asiat mene aina niin kuin toivoisi, miettii Matikainen Radio Keski-Suomen haastattelussa.

Ensimmäinen artisti, joka teki 16-vuotiaana uraansa aloittelevaan laulajattareen suurimman vaikutuksen, oli Lea Laven.

- Lea Lavenin ääniala oli sopivan matala ja kappaleet meneviä ja mukavia. Minullakin on aina ollut tumma ääni, joten hänen laulujaan oli helppo laulaa.

Balladi Ville Valon kanssa?

Tummaääninen on myös HIM-yhtyeen Ville Valo, jonka kanssa Matikainen voisi kuvitella tekevänsä dueton. Tosin valinta on tehtävä kolmesta vaihtoehdosta, joita ovat rap-artisti Notkea Rotta, Kai Hyttinen ja Valo.

- Se voisi olla Ville Valo, vaikka ei se heti ensimmäisenä tulisi mieleen. Mutta siitä voisi saada jotain mielenkiintoista aikaa. Joku sellainen ihana balladi.

Myös kolmesta kuvitteellisesta tangokappaleesta Matikainen olisi valmis levyttämään Tango epätoivon ja Vain tangoissa tunnen eläväni. Sen sijaan Isoisän zumbatango ei Matikaisen levylle pääsisi.

- Ei ole mitään isoisiä eikä zumbaa vastaan, mutta ehkä tämä on sellainen kombinaatio, että kansa ei ehkä lähtisi mukaan. Onhan se tietysti ihan mielenkiintoinen mielikuva, isoisä zumbaamassa, Matikainen nauraa.

Tangokuninkaallisuus toisi rutkasti töitä

Torstai-iltana selviää, ketkä Tangomarkkinoiden kymmenestä semifinalistista jatkavat Seinäjoen finaaliin. Matikaista on pidetty kilpailun vahvana ennakkosuosikkina, mutta laulajatar itse hieman toppuuttelee.

- Jos niin hassusti kävisi, että kruunua päähän iskettäisi, niin ihan sama Terhi haluan olla jatkossakin.

Tangomarkkinoiden voitto tietäisi paljon lisäkeikkaa ja ehkä päivätöistä luopumista.

- Olen nyt ollut päivätöissä ja myös sivutyönä ja harrastuksena keikkaillut. Eli keikkailun rooli kasvaisi, ja olisi hienoa, jos pystyisi keskittymään musiikkiin täysipainoisesti ja kehittämään itseään.

Lähteet: YLE Keski-Suomi