Kanta-Hämeestä 26 joukkuetta viikonlopun SM-viesteihin

Tulevana viikonloppuna Tuusulassa juostaviin yleisurheilun SM-viesteihin lähtee Kanta-Hämeen neljästä seurasta yhteensä 26 joukkuetta. Kaikkiaan viikonlopun kilpailuihin on ilmoittautunut 540 joukkuetta 82:sta eri seurasta.

joukkueurheilu
Kapula vaihtaa omistajaansa nopeasti pikaviestissä.
Viestijuoksun Suomenmestaruuksista juostaan viikonloppuna Tuusulassa.YLE Häme

Viestijuoksun Suomen mestaruuksista on kamppailtu jo vuodesta 1910 lähtien. Ensimmäiset mestaruuskilpailut käytiin Porissa ja nyt tuleva viikonvaihde kerää Tuusulaan kaikkiaan 82 eri seuraa kilvoittelemaan viestimestaruuksista. Mestaruudet ratkotaan niin yleisessä, nuorten kuin tyttöjen ja poikienkin sarjoissa. Kaikkiaan mukaan on ilmoittautunut peräti 540 joukkuetta.

Mukana neljä seuraa Kanta-Hämeestä

Hämäläisseuroista Janakkalan Jana on viesteissä vahvimmin edustettuna yhdeksällä joukkueella. Hämeenlinnan Tarmo saa Tuusulaan jalkeille kahdeksan joukkuetta, Forssan Salama kuusi ja Riihimäen Kisko kolme joukkuetta.

Miesten puolella Hämeenlinnan Tarmon vahva kestävyysjuoksuperinne on katkennut aikoja sitten, mutta nyt seura saakin pitkästä aikaa jalkeille sekä pika- että pitkän viestin joukkueet.

Naisissa pikajuoksuedustus on Janakkalan Janan harteilla ja kestävyysjuoksupuolella Forssan Salaman vastuulla. Pienen miinuksen seurat saavat siitä, ettei yksikään seura saa joukkuetta N19-sarjaan.

Suuria menestyspaineita ei hämäläisseurojen niskaan ole ladattu yleisessä sarjassa. Naisten 4 x 800 metrillä Forssan Salaman kvartetti sijoittui viime vuonna neljänneksi, mutta sijoituksen parantaminen tänä vuonna on kovan työn takana. Miesten puolella Tarmon pikakiitureille finaalipaikkakin olisi liki lottovoitto. Menestystoiveet kohdistuvatkin nuorten sarjojen joukkueisiin.

Mitalitoiveita aitajuoksuviesteissä

Pika- sekä pitkissä viesteissä hämäläisjoukkueilta vaaditaan finaalipaikkaankin nappionnistumista, joskin kaikki on mahdollista mm. herkässä pikaviestissä. Erittäin mielenkiintoisessa ja arvaamattomassa aitajuoksuviestissä hämäläisjoukkueet ovat vastaavasti olleet vahvoja. M19-sarjassa Riihimäen Kisko puolustaa viimevuotista SM-pronssiaan, joten mitalimahdollisuudet ovat tänäkin vuonna olemassa. Sama koskee myös Hämeenlinnan Tarmon M17-sarjan aitakvartettia, joka viime vuonna oli niin ikään kolmas.

Nuorten naisten ”menestyspaineet” kohdistuvat ensisijaisesti Hämeenlinnan Tarmon N17-sarjan joukkueisiin. Aitajuoksuviestissä joukkueella on mahdollisuus napata jopa mitali, mutta jälleen kerran kaiken on onnistuttava.

SM-viestit Tuusulan urheilukeskuksessa alkavat viikonlopun molempina päivinä klo 10.00 alkukilpailuilla. Loppukilpailut käynnistyvät klo 14.00.

Lähteet: YLE Häme