Lumitalven jälkiä siivotaan pelloilta läpi kesän

Tilapäisen lumen vastaanottopaikan jälkiä siivotaan Tuomarinkylän pelloilta koko kesän ajan. Lumen mukana pelloille on kulkeutunut kasapäin hiekoitussoraa sekä kaikenlaista romua.

lumi
Soraläjiä Tuomarinkylän pellolla.
Tuomarinkylän pelloilla on edelleen läjäpäin roskaa.YLE

Helsingin kaupunki joutui viime talvena pikatahtia etsimään tilapäisiä läjityspaikkoja lumelle, sillä varsinaiset vastaanottopaikat uhkasivat hukkua lumivuorten alle. Tuomarinkylän pellolle Vantaanjoen varteen tuotiin lunta noin 25 000-30 000 kuorma-autollista. Teknisesti pelto sopii lumen vastaanottoon hyvin.

- Tämähän on ihanteellinen paikka kun on iso aukea, johon voi tuoda lunta, eikä ole mitään rajoitteita ympärillä. Jos tällaisia paikkoja Helsingissä olisi enemmän, niin meillä ei olisi lumen poiskuljettamisen kanssa mitään ongelmaa, tuteaa Helsilngin kaupungin ylläpitoinsinööri Jyrki Vättö.

Tilapäisen lumen vastaanottopaikan jälkiä siivotaan Tuomarinkylän pelloilta koko kesän ajan. Lumen mukana pellolle on kulkeutunut läjittäin soraa sekä muuta romua.

- Kyllä siellä oli tavaraa ostoskärryistä mikroaaltouunin oveen. Luultavasti se loppu uunikin on jossakin täällä, toteaa Vättö.

Pelto on tämän kesän pois viljelyskäytöstä, ja jälkien siivoaminen jatkuu pitkään. Helsingin kaupungin vastaava luontomestari Jussi Korpi sanoi, että Tuomarinkylän pellolle lunta ryhdyttiin ajamaan "kevyiden neuvotteluiden jälkeen".

- Huonoista vaihtoehdoista valittiin jonkinlainen välttävä. Tämä on kelvollinen logistiikan ja ympäristön asukkaiden kannalta, sanoo Korpi.

Lähteet: YLE Helsinki