1. yle.fi
  2. Uutiset

Työsuojeluviranomaiset iskivät Linnanmäelle - ohjeistamisessa puutteita

Työsuojeluviranomainen antaa Linnanmäen huvipuiston johdolle ohjeita työntekijöiden kohtelusta. Etelä-Suomen aluehallintoviraston tarkastajat kävivät tänään torstaina tutkimassa huvipuiston työoloja. Puutteita havaittiin lähinnä työntekijöiden ohjeistamisessa.

Kotimaan uutiset
Työntekijä Linnanmäen huvipuistossa.
Työsuojeluviranomaiset havaitsivat puutteita Linnanmäen huvipuiston työntekijöiden ohjeistamisessa.YLE

Tarkastuksella työsuojeluviranomaiset halusivat selvittää lähinnä sitä, pitävätkö Ylen A-studiossa esitetyt väitteet huvipuiston huonoista työoloista paikkansa. Aluehallintoviraston tarkastajan Antti Saarisen mukaan tarkastajat havaitsivat puutteita lähinnä työntekijöiden ohjeistamisessa taukojen suhteen.

- Esimerkiksi nuori työntekijä voi olla epätietoinen siitä, miten tulee toimia, jos on taukoihin tarvetta työsopimuksen ulkopuolella, Saarinen kertoo.

Hänen mukaansa ongelma syntyy siitä, että huvipuisto ei ole opastanut uusia työntekijöitä taukojen pitämiseen poikkeustilanteissa, kun muuten ohjeistus on hyvin tarkkaa.

Työsuojelutarkastajat jättivät huvipuistoon 25 kyselylomaketta, jotka jaetaan yksin työskenteleville henkilöille. Kyselyn jakaa työsuojeluvaltuutettu. Kyselyyn vastaamiseen on aikaa viikko.

Tämän jälkeen vastausten yhteenvetämiseen käytetään kolme viikkoa ja sen jälkeen huvipuiston johdolle lähetetään yhteenveto kyselystä ja niiden pohjalta tehtyjä suosituksia.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi