1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Pori Jazzeille vielä 20 000 lippua myymättä

Pori Jazz -festivaalille on myyty ennakkoon vain 37 000 lippua. Tapahtuman tämän vuoden budjetti on rakennettu 57 000 myydyn lipun varaan. Pori Jazzin lipunmyynnissä uskotaan, että tavoite saadaan vielä täyttymään.

- Ulkoilmafestivaalin arkea on, että sää määrittelee kuinka paljon lippuja lopulta menee. Emme ole ollenkaan huolissamme, kertoo Pori Jazzin lipunmyynnistä vastaava Hannu Aho.

9. - 17.7.2011 järjestettävän festivaalin aikana Porissa kuullaan yli sata esiintyvää kokoonpanoa ja yksittäisten taiteilijoiden määrä nousee yli kuuteen sataan. Eniten mielenkiintoa on herättänyt Elton Johnin tähdittämä Kirjurinluoto Arenan lauantain konsertti, johon on myyty 16 000 lippua.

Lauantaina käynnistyvä festivaali sisältää kaikkiaan noin 140 konserttikokonaisuutta, joista 40 on maksullisia. Kirjurinluodon avauskonserttiin on myyty noin 9000 lippua. Torstai-iltaa tähdittää Tom Jones. Perjantain konserttiin, jossa esiintyy mm. Ricky Martin, on myyty ennakkoon yli 6 000 lippua.

Loppuunmyytyjä ovat festivaalin pääpäivien Cafe Jazzin konsertit sekä Puuvillatehtaassa sijaitsevan Kulttuuritehdas Kehräämön perjantain konsertti, jossa esiintyy mm. kitaristi-laulaja James Hunter.

Kaiken kaikkiaan festivaalilla uskotaan kertyvän noin 150 000 konserttikäyntiä.