WikiLeaks saa jälleen luottokorttilahjoituksia

WikiLeaks on taas alkanut vastaanottaa luottokorttilahjoituksia, kertoi WikiLeaksin kanssa yhteistyötä tekevä yhtiö torstaina. Luottokorttiyhtiöt Visa ja Mastercard ovat alkaneet käsitellä maksuja WikiLeaksille seitsemän kuukauden tauon jälkeen.

Ulkomaat
Wikileaks -sivusto.
YLE Uutisgrafiikka

Datacellin toimitusjohtaja Andreas Fink väitti, että siirto oli luottokorttiyhtiöiden hiljainen tunnustus niiden syyllisyydestä. Fink kuitenkin lisäsi, että se saattoi olla myös satunnaista.

Visa Euroopan edustaja Simon Kleine kertoi uutistoimisto AP:lle, ettei maksujen käsittelyssä ole ollut kyse rankaisemisesta.

Luottokorttiyhtiöt eivät ole kertoneet lahjoituskiellon syytä.

Luottokorttiyhtiöt Visa ja Mastercard estivät WikiLeaksille netin kautta tehtävät lahjoitukset viime joulukuussa. Finkin mukaan palvelut on nyt palautettu entiselleen. Asianajajat ovat varmistaneet palvelun toimivuuden tekemällä testilahjoituksia.

WikiLeaks aikoi jättää EU:lle valituksen Visasta ja Mastercardista, jos ne eivät kumoa vuotosivustolle asetettua lahjoituskieltoa tämän viikon torstaihin mennessä.

Valitukset oli tarkoitus jättää Belgiassa, Tanskassa ja Islannissa, missä paikallinen yritys on hoitanut WikiLeaksin lahjoitusten maksuliikennettä.

Lähteet: AP