Heavykansa juhlii Iron Maidenia jo ennakkoon

Innokkaimmat Iron Maiden -fanit odottavat jo kuumeisesti perjantai-illan keikan alkamista. Englantilainen heavy metal -yhtye Iron Maiden konsertoi Helsingissä Olympiastadionilla illalla.

viihde
Iron Maiden Sonispheressä 2010.
Iron Maiden Sonispheressä 2010.Teemu Mäkinen / Yle

Yhtyeen kiertueita ympäri maailmaa seuraava kaveriporukka järjestää faneille keikkaan liittyvän ennakkotapahtuman Helsingissä. Ennakkojuhliin on tulossa yli sata Maiden-fania useista eri maista ympäri maailman.

Mukana on myös vantaalainen Jyri Heiskanen, joka on nähnyt lähes 30 Iron Maidenin konserttia.

- Suuret odotukset on kaikin puolin. Iron Maiden on aina loistava livebändi, soittajat soittavat erinomaisesti yhteen ja se fiilis, mikä siellä keikalla tulee, se on sanoin kuvaamatonta. Se keikkaelämys on pakko tulla edes kerran kokemaan, se on jotain ihan mieletöntä. Kaikkien tuttujen ja tuntemattomienkin fanien yhteishenki siellä keikalla on jotain ihan uskomatonta, hehkuttaa Heiskanen.

Keikan lämmittelijäkin on legendaarinen: lavalle nousee Alice Cooper

Viimeeksi Iron Maiden esiintyi Helsingin Olympiastadionilla kesällä 2008.

Lisää liikennettä konsertin vuoksi

Iron Maidenin konsertti lisää joukkoliikennettä Helsingissä tänään.

Helsingin seudun liikenne on lisännyt konsertin jälkeistä joukkoliikennettä kahdeksalla ylimääräisellä bussivuorolla ja kahdella ratikkavuorolla. Lisäksi Elielinaukiolta lähtee ylimääräistä seutuliikennettä.

Kello 23 päättyvälle Iron Maidenin keikalle on myyty 45 000 lippua.

Pysäköintirajoituksia lähialueilla

Iron Maidenin konsertin kanssa yhtäaikaa pelataan HJK-Inter -ottelu Töölön jalkapallostadionilla.

Tämän vuoksi alueen lähistöjen parkkipaikoilla on pysäköintirajoituksia. Helsingin Jäähallin parkkipaikka, Olympiastadionin yläparkkipaikka sekä Paavo Nurmen patsaan parkkialue ovat poissa käytöstä koko päivän ajan.

Ruuhkien ja pysäköintiongelmien vuoksi sekä konserttiin että otteluun tulevien toivotaan saapuvan paikalle julkisilla kulkuvälineillä tai esimerkiksi pyörällä.

Lähteet: YLE Helsinki