Leca-harkkotehtaan palon syttymissyy epäselvä

Leca-harkkotehdas on tuhoutunut Hausjärven Oitissa Kanta-Hämeessä. Päivystävän palomestarin mukaan seitsenkerroksisen teollisuusrakennuksen palon jälkisammutus kestää vielä tunteja. Palon syttymissyystä ei ole tietoa.

Kotimaa
Leca-harkkotehdas paloi Oitissa.
Leca-harkkotehdas paloi Oitissa.YLE

Päivystävän palomestarin mukaan palo on alkanut rakennuksen koillispäädystä, mutta varsinaisesta syttymissyystä ei ole tietoa. Tämän hetkisten tietojen mukaan palo ei ole aiheuttanut henkilövahinkoja.

Savu ei aiheuttanut enää lauantaina iltapäivällä haittaa, joten lähialueen asukkaat voivat pitää ikkunoita ja ovia auki normaaliin tapaan.

Lauantain vastaisena yönä Hausjärven Oitissa syttynyttä paloa oli vaikea saada hallintaan. Palon yhteydessä kuului räjähdyksiä, jotka aiheutuivat luultavasti tehtaalla olleista kaasupulloista.

Palokunta ei päässyt sisälle rakennukseen vaan joutui sammuttamaan liekkejä ulkokautta.

Junaliikenne Lahden ja Riihimäen välillä oli poikki pitkälle iltapäivään palon vuoksi. Rakennuksessa oli sortumavaara ja seinän peltilevyjen pelättiin lentävän junaradalle.

Paikalla paloa on ollut sammuttamassa yhteensä parikymmentä pelastusyksikköä. Pelastuslaitos sai ilmoituksen asiasta hieman ennen kahta lauantain vastaisena yönä. Jälkivartointi jatkunee maanantaihin.

Palosta miljoonien vahingot

Palosta aiheutuu arviolta ainakin kymmenen miljoonan euron vahingot. Harkkotehdas kuuluu ranskalaiseen Weber Saint-Gobain -konserniin. Tehdas on ollut toiminnassa vasta muutaman vuoden.

Toimitusjohtaja Magnus Holmin mukaan tehtaassa työskenteli kymmenisen henkilöä. Heidät siirretään työskentelemään samalla tontilla sijaitsevaan yrityksen toiseen yksikköön.

- Lisäämme työvuoroja tonttimme toisessa toimipisteessä. Näin pyrimme välttämään lomautukset, toimitusjohtaja Magnus Holm sanoi.

Lähteet: YLE Uutiset