Kari Tapio sai muistomerkin Suonenjoelle

Joulukuussa kuolleen taiteilija Kari Tapion muistomerkki on paljastettu sunnuntaina Suonenjoella perinteisten Mansikkakarnevaalien yhteydessä. Kivestä veistetyn muistomerkin kylkeen on kirjailtu laulajan tunnetun Myrskyn jälkeen -kappaleen kertosäkeistön sanat.

kulttuuri
Kari Tapion muistomerkki Suonenjoen torin kupeessa.
YLE/Marianne Mattila

Noin 1,7 metriä korkean gneissistä veistetyn muistomerkin paikka on Suonenjoen torin kupeessa, paikalla, missä Kari Tapio eli Kari Jalkanen syntyi vuonna 1945. Paikalla oli silloin väliaikainen sairaalaparakki.

Suonenjoen kaupunginjohtaja Olavi Ruotsalainen kertoo, että muistomerkki on kunnianosoitus syntymäkuntaansa aina positiivisessa valossa esiin tuoneelle taiteilijalle.

- Hän on aina muistellut julkisuudessa lämmöllä nuoruusvuosiansa Suonenjoella, Ruotsalainen kiittelee.

Kari Tapion muistomerkin suunnittelu käynnistyi Suonenjoella lähes välittämästi taiteilijan kuoleman jälkeen. Kaupunginvaltuusto varasi hankkeelle 15 000 euron määrärahan, joka riitti työn kustannuksiin.

"Ainoa oikea teksti"

Kari Tapion poika, Joona Jalkanen, on iloinen, että Suonenjoen kaupunki halusi kunnioittaa tällä tavalla isänsä muistoa. Hän on ollut mukana suunnittelemassa muistomerkin sisältöä. Ulkomuodon hän jätti muille, mutta halusi päättää merkkiin tulevasta kirjoituksesta.

- Myrskyn jälkeen on siihen mielestäni ainoa oikea teksti. Se on isäni sanoittama hieno kertomus elämästä, Joona Jalkanen sanoo.

Joona Jalkasen veli Jani Jalkanen keikkailee nykyisin isänsä entisen bändin kanssa. Joona Jalkanen on bändin manageri.

Lähteet: YLE Savo