Sata ihmistä kateissa laivan upottua Volgalla

Noin sata ihmisiä on kateissa laivan upottua sunnuntaina Volgajoella Keski-Venäjällä, kertoo maan hätätilaministeriö. Laivalla oli onnettomuushetkellä melkein 190 matkustajaa ja miehistön jäsentä. Toivo kadonneiden löytymisestä alkaa hiipua koko päivän jatkuneiden etsintöjen jälkeen.

Ulkomaat
Bulgaria -alukselta pelastettuja matkustajia pelastusveneissä Volgajoella.
Tatarstanin hätätilaministeriön välittämäsä kuvassa näkyy Bulgaria -alukselta sunnuntaina pelastettuja matkustajia pelastusveneissä Volgajoella.EPA

Ainakin yksi nainen on löydetty kuolleena. Ministeriön mukaan yli 80 ihmistä on pelastettu joesta ohikulkeneeseen laivaan. Ministeriö kertoo noin sadan ihmisen olevan kateissa onnettomuuden jäljiltä.

Onnettomuus tapahtui Tatarstanin tasavallan pääkaupungin Kazanin lähellä. Kadonneita on etsitty koko sunnuntain onnettomuuspaikalla, jossa veden syvyys on noin 20 metriä. Paikalta on noin kolmen kilometrin matka lähimpään rantaan.

MS Arabellaan pelastettujen matkustajien ja miehistön pitäisi saapua Kazanin kaupunkiin sunnuntai-illalla. Ministeriön tiedottaja sanoo, että hänen tietääkseen pelastettujen joukossa ei ole vakavasti loukkaantuneita. Ihmisille tarjotaan Kazanissa sairaanhoitoa, henkistä kriisiapua sekä hätämajoitus.

MS Bulgaria-aluksen uppoamisen syytä ei toistaiseksi tiedetä. Joesta pelastetut ovat kertoneet, että laiva kallistui voimakkaasti oikealle, ja upposi sen jälkeen vain minuuteissa.

Venäjän hätätilaministeriö on tiedottanut muiden maiden ulkoministeriöille, ettei onnettomuuden uhrien joukossa ole ulkomaalaisia. Laivan matkustajat ja henkilökunta olivat paikalliisia.

Lähteet: AP, Reuters, BNS, AFP, Itar-Tass