Toivo kadonneiden löytymisestä hiipuu Volgalla

Venäjällä toivo alkaa hiipua Volgan jokilaivaonnettomuudessa kadonneiden ihmisten löytymiseksi. Venäjän hätätilaministeriö sanoi myöhään sunnuntai-iltana, että mahdollisuus eloonjääneiden löytymiselle on häviävän pieni.

Ulkomaat
Arabella-laivasta saapuu MS Bulgariasta pelastuneita Kazanin satamaan. Armeijan upseeri saattelee vilttiin kääriytynyttä naista.
MS Bulgaria-laivasta pelastuneita saapui sunnuntaina Kazanin satamaan, jossa heitä oli vastassa sukulaisia ja tuttavia.Iliya Shalman / EPA

Noin sata ihmisiä on edelleen kateissa sunnuntaina sattuneen onnettomuuden seurauksena. Kadonneiden joukossa on kymmeniä lapsia.

MS Bulgaria -niminen laiva upposi Volgajoella Keski-Venäjällä. Laivalla oli onnettomuushetkellä lähes 190 matkustajaa ja miehistön jäsentä. Hätätilaministeriön mukaan yli 80 ihmistä on pelastettu joesta. Toistaiseksi vasta kahden naisen ruumiit on löydetty.

Aluksen uppoamisen syytä ei tiedetä. Alus oli matkalla Tatarstanin tasavallan pääkaupunkiin Kazaniin, kun se upposi kolmen kilometrin päässä rannasta. Onnettomuuspaikka on 20 metriä syvä. Onnettomuudesta selvinneen miehen mukaan alus alkoi kallistua oikealle kyljelleen ja kääntyi ympäri kolmessa minuutissa. Miehen mukaan onnettomuushetkellä ukkosti ja satoi voimakkaasti.

MS Bulgaria oli rakennettu vuonna 1955 silloisessa Tsekkoslovakiassa.

Venäjän presidentti Dmitri Medvedev on aloittanut tutkinnan aluksen uppoamisesta.

Lähteet: Reuters, AFP, Itar-Tass