Brittihallitus yrittää estää Murdochia ostamasta tv-yhtiötä

Britanniassa hallituksen lakimiehet yrittävät keksiä keinon, jolla voidaan estää mediakeisari Rupert Murdochia ostamasta enemmistöä British Sky Broadcasting -televisioyhtiöstä, kertoo brittiläinen sanomalehti Independent. Oppositiojohtaja Ed Miliband vaati eilen sunnuntaina, että yrityskaupoista järjestetään parlamentin äänestys, jos pääministeri David Cameron ei estä kaupan toteutumista.

Ulkomaat
Rupert Murdoch kävelee kohti hotellia vierellään vasemmalla poikansa James Murdoch.
Facundo Arrizabalaga / EPA

Murdochin omistama sanomalehti News of the World lakkautettiin viime viikolla, kun paljastui, että lehti on salakuunnellut poliitikkoja, julkkiksia ja tavallisia yksityishenkilöitä, kuten rikosten uhreja ja Afganistanissa kuolleiden omaisia. Poliisi tutkii nyt lehden toimia.

Asiaa mutkistaa entisestään se, että News of the Worldin entinen päätoimittaja Andy Coulson on Britannian Cameronin entinen lehdistöavustaja. Poliisi pidätti Coulsonin kuulusteluja varten viime viikolla. Hänet päästettiin pian vapaaksi.

Murdoch on matkustanut itse Lontooseen selvittämään salakuunteluskandaalia. Sunnuntaina hän tapasi yrityksensa News Internationalin toimitusjohtajan Rebekah Brooksin, joka on joutunut kohun keskiöön. Murdoch vakuutti tukevansa Brooksia. Kun häneltä kysyttiin, mikä on nyt hänelle tärkeintä, Murdoch vastasi "tämä tässä" ja osoitti hymyillen Brooksia.

Lähteet: Reuters