Potter muutti veljesten elämän

Kaikissa Harry Potter -elokuvissa esiintyvien Phelpsin veljesten yhdentoista vuoden työ Potterin parissa on loppumetreillä. Nyt edessä ovat uudet haasteet. Harry Potter ja kuoleman varjelukset - osa 2 -elokuvan tähdet James ja Oliver Phelps saapuivat sunnuntaina Suomeen tapaamaan fanejaan.

Ylen aamu
James ja Oliver Phelps näyttelevät Fred ja George Weasleyä jo kahdeksannessa Harry Potter -elokuvassa.
Potter-elokuvien punapääkaksosia näytelevät James ja Oliver Phelps vierailivat Aamu-tv:ssä kertomassa elämästään ja uusimmasta Potter-elokuvasta.

Phelpsin veljekset yhdistetään ehkä ikuisesti Harry Potter-saagan kepposteleviin veljeksiin, Fred ja George Weasleyin. He itse kuitenkin toivovat, että rooleja tulisi tulevaisuudessa monipuolisesti.

Harry Potter-uran loppuminen tuntuu veljeksistä haikealta, mutta kiireisinä he pysyvät vastaisuudessakin.

- Alamme katsella muita projekteja. Olisi kiinnostavaa tehdä seuraavaksi vaikkapa pahiksen rooli, kertoo James Phelps.

14-vuotiaina ensimmäiset Potter-kuvaukset tehneet pojat ovat näytelleet elokuvissa yli kymmenen vuotta elämästään.

- Aika on kulunut tosi nopeasti! Oli uskomatonta, että uusimman elokuvan ensi-illassa oli 4 000 ihmistä. Suosio on kasvanut hirmuisesti vuodesta 2000, jolloin aloitimme, Oliver sanoo.

Viime viikolla ensi-iltansa Lontoossa saanut Potter-saagan viimeinen elokuva kokoaa veljesten mukaan yhteen kaikki aiemmat seitsemän elokuvaa.

- Se on melkoinen action-pätkä ja ensimmäinen Potter-elokuva, joka on julkaistu 3D-elokuvana, mikä tuo tapahtumat lähemmäs katsojaa, James ja Oliver kertovat.

Harry Potter oli onnenpotku

Julkisuus on muuttanut veljesten elämää jännittävämpään suuntaan. He ovat erityisen onnellisia mahdollisuudesta päästa matkustamaan.

Suomessa he ovat jo toista kertaa. Ensimmäisen kerran he piipahtivat pohjolassa kaksi vuotta sitten, kun Harry Potter ja puoliverinen prinssi -elokuva sai ensi-iltansa.

- Matkustaminen on muuttanut elämäämme. Olemme hyvin kiitollisia siitä mahdollisuudesta, jonka elokuvanäytteleminen on tuonut mukanaan.

Ensimmäisenä saavuttuaan Suomeen veljekset kiiruhtivat Nuuksion luonnonpuistoon kalastamaan ja nauttimaan luonnosta. Veljekset ovatkin kuuluisuudesta huolimatta hyvin maanläheisiä ja nöyriä.

- Maailmassa on hirveästi ihmisiä, jotka tekevät paljon haastavampaa työtä. Me olemme onnekkaita!

Suomalaisilla faneilla on mahdollisuus tavata veljeksiä tänään illalla Kaisaniemen puistossa.

Lähteet: YLE Uutiset / Laura Airola