Seksivälineistä iloa ikään katsomatta

Erotiikkaliikkeessä asiointia ei enää häpeillä. Asiakkaina käy niin nuoria aikuisia kuin ikäihmisiäkin. Valikoimat huimaavat päätä, ja nautinnon lisäksi nykyään panostetaan myös seksuaaliterveyteen.

seksivälineet
Nuori pari suutelee toisiaan puistonpenkillä.
YLE

Seksiliikkeitä ei enää pidetä hämyisinä luolina, vaan liikkeet mielletään yhä useammin palveleviksi erikoisliikkeiksi. Seksivälineitä myydään myös arkisesti marketeissa ja apteekkien hyllyillä.

Jyväskyläläisessä alan erikoisliikkeessä Anti-Shopissa korostetaan seksuaaliterveyden merkitystä.

- Teemme yhteistyötä terveydenhuollon ammattilaisten kanssa. Esimerkiksi sairaanhoitopiirit ohjaavat potilaita meille, ja me taas myymme tuotteita esimerkiksi apteekeille, kertoo yrittäjä Tapio Ruppa.

Seksivälineiden kirjo on laaja. Valikoimissa on niin vaatteita, asusteita, liukuvoiteita kuin lelujakin. Tuotteet ovat oikein käytettynä täysin turvallisia, vaikka julkisuuteen nousi jokin aika sitten varoituksia lelujen myrkyllisyydestä.

- Esimerkiksi sauvoissa käytetään ainetta, joka pitää muoviosat pehmeänä. Siitä ei ole määrällisesti ihmisille mitään vaaraa, mutta öljypohjaista liukuvoidetta ei kannata välineiden kanssa käyttää. Vesi- ja silikonipohjaiset ovat sen sijaan erittäin turvallisia, Ruppa muistuttaa.

Kesä virittää eroottiseksi

Erotiikka ei katso ikää, vaan Anti-Shopissakin asiakaskunta koostuu nuorista ja vanhoista.

- Asiakkaamme ovat 18-vuotiaasta liki yhdeksänkymppisiin. Nuoret käyvät kuin ruokakaupassa, vanhemmalla väestöllä saattaa olla ennakkoluuloja. Yleensä jännityksestä pääsee yli ja toinen vierailukerta sujuukin jo rutiinilla, Tapio Ruppa rohkaisee.

Kesä on vilkasta aikaa seksiliikkeissä, kun valo ja lämpö herättävät suomalaiset eroottiselle tuulelle.

- Asiakkaana käy paljon lomalaisia myös muualta Suomesta. Hittituote on värisevä, niin sanottu Kaalimato-sauva. Seksuaalisuus ei todellakaan ole ikään sidottu asia.

Lähteet: YLE Keski-Suomi