1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Hätäkeskusten paikat saattavat vielä muuttua

Hallitus ottaa hätäkeskusuudistuksen ohjelmansa mukaisesti uudelleen käsittelyyn. Hallitus haluaa selvittää muun muassa kuinka monta hätäkeskusta Suomessa tarvitaan. Edellinen hallitus päätti tammikuussa, että Suomessa toimii tulevaisuudessa kuusi suurta hätäkeskusta.

Kotimaan uutiset
YLE / Jani Aarnio

Nyt mietitään, pystytäänkö tällä verkolla turvaamaan hätäkeskusten toiminta. Esimerkiksi Helsingin ja Itä- ja Keski-Uudenmaan hätäkeskukset yhdistettiin jo viime lokakuussa.

- On syytä pohtia, millaisella hätäkeskusverkolla turvallisuuspalvelut voidaan turvata. Edellisen hallituksen kaudella esitetyssä verkossa oli esillä esimerkiksi alue Turusta Lahteen, mikä tuntuu keinotekoiselta. Tulee kyllä mieleen, miten tällaisella massiivisella alueella voidaan turvata edes jotenkin alueellinen tai paikallinen tuntemus, kertoo pelastustoimen asioita käsittelevän hallintovaliokunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja, Maarit Feldt-Ranta (sd.).

Hätäkeskusasia lähtee seuraavaksi sisäministeriön valmisteluun.

Hallitusohjelmassa sanotaan, että hätäkeskusuudistuksen toimivuutta on tarkasteltava turvallisuuden ja alueellisen yhdenvertaisuuden sekä henkilöstön näkökulmasta.

Lisäksi arvioinnissa huolehditaan ensisijaisesti hätäkeskuspalvelujen laadusta, asiantuntemuksesta ja toimintavarmuudesta.

Hallitusohjelmassa luvataan lisäksi, että hätäkeskuksia kuormittavien kiireettömien puheluiden palveluneuvonta järjestetään.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi