1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rovaniemi

Lomalaiset viihtyvät Rovaniemellä

Lomanviettäjät ovat tyytyväisiä Rovaniemen kesätarjontaan. Lounais-Hämeestä Rovaniemelle pikalomalle tullut nelihenkinen Laukkasen perhe viihtyi hyvin Rovaniemellä. Kesäpassin ostanut perhe oli tarjontaan tyytyväinen, vaikka kahden päivän visiitillä ei kaikkia paikkoja ehditty katsomaan.

Tammelasta Rovaniemelle tullut Laukkasen perhe vieraili maanantaina Napapiirillä. Kuva: YLE/Jarmo Honkanen

Maanantaina Lounais-Hämeen Tammelasta tulleen Laukkasen perheen ohjelmaan kuului ainakin Napapiiri ja Ranuan eläinpuisto. Napapiirillä yhtenä kohokohtana perheen lapsille, Niilolle ja Siirille oli poron syöttäminen.

Kukat ja koivunlehdet tuntuivat kelpaavan Körkön Arin poroille myös vieraammilta syöttäjiltä. Kumpikaan lapsista ei ollut aiemmin poroja nähnyt, saatikka sitten syöttänyt.

Poroon tutustumisen lisäksi lapset olivat käyneet maanantaina Joulupukin luona ja iltapäivän aikana oli tarkoitus käydä myös Ranuan eläinpuistossa. Rovaniemen kesäpassin ostanut perhe oli aiemmin käynyt sunnuntaina jo Arktikumissa.

Vaikka suuri pettymys olikin se, että Santa Park oli sunnuntain ja maanantain suljettuna piti perheen isa Esa Laukkanen Rovaniemeä hyvänä lomakaupunkina lapsiperheelle ja aikuisillekin.

-Siihen kannattais varata vähän enemmän aikaa, mutta ihan hyvä näinkin.

Kesäpassi kelpaa entiseen tapaan

Rovaniemen Matkailu ja Markkinointi Oy:n toimitusjohtaja Sanna Kortelaisen mukaan kesäpassia on tänä kesänä myyty hyvin vaikka myynti aloitettiin vasta 18. kesäkuuta.

Kolmen viikon aikana on myyty noin 150 kesäpassia, joka vastaa suunnnilleen viime vuoden tasoa. Kesäpassin varsinainen myyntisesonki on kuitenkin heinäkuu, joten toimitusjohtaja Sanna Kortelainen uskoo kesäpassin myynnin kasvavan hieman viime kesään verrattuna.

Kesäpassi maksaa perheelle 119 euroa ja kohteita on nyt seitsemän, Korundin tultua rinkiin mukaan. Muita kesäpassikohteita ovat Arktikum, Santapark, Santasport, Ounasvaaran kesäkelkkarata, Joulupukin kammari ja Ranuan eläinpuisto.

Lisäksi kesäpassilla saa alennuksia useista muista vierailukohteista tai myymälöistä.