Vetääkö Murdoch tukensa salakuuntelun ryvettämältä toimitusjohtajalta?

Tänään viimeistä kertaa ilmestyneen News of the World-lehden omistaja Rupert Murdoch on tavannut sunnuntai-iltana salakuuntelujupakan keskiössä olevan toimitusjohtaja Rebekah Brooksin Lontoon asunnollaan. Aiemmin Murdoch on vakuuttanut tukevansa skandaalilehden päätoimittajakin toiminutta Brooksia.

Ulkomaat
Rupert Murdoch ja Rebekah Brooks
Rupert Murdoch (vas.) ja Rebekah Brooks tapasivat Lontoossa sunnuntaina.Facundo Arrizabalaga / EPA

Britanniassa on ihmetelty, miten Brooks voi pitää paikkansa lakkautettua lehteä julkaisseen News Internationalin johdossa, kun taas 200 News of the Worldin työntekijää menetti työpaikkansa.

Brittilehti Sunday Telegraph kertoo, että poliisi aikoo kuulustella Rebekah Brooksia. Brooks työskenteli News of the Worldin päätoimittajana vuosina 2000 - 2003. Poliisi haluaa tietää, miten paljon hän tiesi salakuuntelusta ja poliisille tehdyistä maksuista.

Rupert Murdochin arvellaan tulleen selvittämään salakuunteluskandaalia, jotta suunnitteilla oleva yrityskauppa ei menisi pieleen. Murdochin yritys News Corporation haluaisi ostaa enemmistön British Sky Broadcasting -televisioyhtiöstä.

Britannian pääministeri David Cameronia on painostettu laittamaan News Corporationin tarjous jäihin siihen asti kunnes News of the Worldin salakuuntelusyytökset on selvitetty. Salakuuntelusta pöyristyneet kansalaiset ovat tehneet Sky-kaupasta yli 135 000 valitusta media-alaa säätelevälle Ofcomille. Ofcom onkin todennut, että se aikoo nyt harkita ovatko yrityksen johtajat sopivia pyörittämään British Sky Broadcastingin toimintaa.

Lähteet: AP, Reuters