1. yle.fi
  2. Uutiset

Käyttövesi yhä sameaa Tikkakoskella

Vedenjakelu on palautumassa normaaliksi Jyväskylän Tikkakoskella. Tikkakoskella, Uuraisilla ja Laukaan Vehniällä käyttövevesi voi silti olla sameaa vielä iltapäivälläkin.

Tikkakoski
Vesihanasta tippuu vesitippa.
YLE / Pekka Sivukari

Jyväskylän Energian vedenjakelussa ilmeni häiriöitä eilisillasta alkaen. Eilen illalla noin kello 23.00 Jyväskylän Energia sai ilmoituksen Venhiän vesiosuuskunnalta, joka ilmoitti veden loppuneen. Tänään aamupäivällä Jyväskylän Tikkakoskella käyttövesi oli paikoin sameaa, sillä vettä jouduttiin häiriöiden vuoksi pumppaamaan isommalla paineella. Paine irrotti putkistosta mangaania, joka värjäsi veden ruskeaksi.

Runsas käyttö häiriöiden syynä

Iltaisen vesikatkon ja laatuhäiriöiden syyksi epäiltiin aluksi putkirikkoa. Huoltotoimissa putkistosta ei toistaiseksi ole löytynyt vaurioita. Häiriöiden syynä on todennäköisemmin poikkeuksellisen runsas vedenkulutus.

Vedenjakelu on paulutumassa normaaliksi. Vesi saattaa silti edelleen olla sameaa Tikkakoskella sekä Uuraisilla ja Laukaan Venhiällä.

Sameaa tai värjäytynyttä vettä ei suositella juotavaksi eikä ruuanlaittoon. Tikkakoskella asukkaita kehotetaan sen sijaan käyttämään S-Marketin pihaan perustettua vesipistettä.

Laatuhäiriöiden arvioidaan jatkuvan iltapäivään asti.

Lähteet: YLE Keski-Suomi

Lue seuraavaksi