Olli Hirvonen Pori Jazzin Vuoden taiteilija

Kitaristi Olli Hirvonen on valittu Pori Jazzin Vuoden taiteilijaksi. Hän johtaa omaa jazzkvartettiaan ja on soittanut mm. Uuden Musiikin Orkesterissa UMOssa. Hirvonen on soittanut myös Paula Koivuniemen, Veeti Kallion ja Sami Saaren yhtyeissä.

kulttuuri
Olli Hirvonen
copyright Maarit Kytöharju 2011

22-vuotias Olli Hirvonen opiskelee Sibelius-Akatemian jazzlinjalla ja hän on lähdössä jatkamaan opintojaan Manhattan School of Musiciin New Yorkiin.

Valintaperusteissaan Pori Jazz katsoo Olli Hirvosen olevan hyvä esimerkki nykyaikaisesta ja laaja-alaisesta jazzmuusikosta. Hän kunnioittaa jazzin perinteitä, mutta ammentaa ilmaisuunsa vaikutteita myös tämän päivän tyylisuunnista.

Olli Hirvonen Quartet esiintyy Pori Jazzin Kirjurinluoto Arenan päätöskonsertissa sunnuntaina 17. heinäkuuta. Kvartetti esiintyy myös ilmaiskonsertissa lauantaina 16.7. Jazzkadun Philips Obsessed with Sound –lavalla. Kitaristi itse soittaa myös Cafe Jazzin jam sessioneissa keskiviikosta 13. heinäkuuta lauantaihin 16. heinäkuuta.

Pori Jazzin Vuoden taiteilija -tunnustuspalkintoa on jaettu jo vuodesta 1991. Viime vuonna palkinnon sai vibrafonisti Panu Savolainen.

Lähteet: YLE Satakunta