Kouvolankadun remontti loppusuoralla

Kouvolan keskustassa järisee ja pölyää vielä muutaman viikon, sitten Kouvolankatuakin pääsee kulkemaan vaivatta. Katua on remontoitu kahtena kesänä ja se odottaa enää kivilaattojen toimittajien korjauksia.

remontti
Valtteri Pekki nakuttelee noppakiviä paikalleen Kouvolankadulla.YLE / Eijaleena Martikainen

Kouvolankadun osuus Anttilan kulmalta kävelykatu Manskille asti on valmis. Työmaalla urakoidaan kuitenkin vielä katuosuudella Manskilta Pohjolatalon suuntaan.

- Rakennuksen viereiselle kaistalle laitetaan roomalaista laatoitusta. Tässä ollaan menossa Kuvaportin kohdalla. Kahden metrin levyiselle pyöräkaistalle tule punainen asfaltti, sen jälkeen on noin 80 sentin levyinen noppakivialue johon puurivi istutetaan syksymmällä, vastaava mestari Hannu Kuukka luettelee kadun koostumusta.

Jalkakäytävän lisäksi katu pitää sisällään pysäköintikaistat ja kaksi ajokaistaa.

Johdot hidastavat kaivutöitä

Remontissa on tapahtunut Kuukan mukaan eniten maan alla. Niin sanotulta Teletalolta lähtevät kaikki kaupungin sähkö- ja puhelinyhteydet. Linjojen risteysasema sijaitsee remontoitavan katuosuuden alla.

- Johtojen takia kaivaminen on erittäin hidasta, Kuukka kertoo.

Kuukan mukaan työ on tällä hetkellä kaksi viikkoa aikataulusta jäljessä. Aikataulua yritetään kiriä toisen kaivinkoneen avulla.

Valmis katuosuus näyttää hyvältä

Harmaita hiuksia remontissa on aiheuttanut myös pölyävä kiviaines, joka kulkeutuu sisään kadun varrella sijaitseviin liikkeisiin. Kiviä joudutaankin kastelemaan jatkuvasti työn lomassa.

- Kauppiaat ovat kuitenkin suhtautuneet remonttiin pääosin ymmärtäväisesti ja valmiiseen osuuteen oltu tyytyväisiä, Hannu Kuukka sanoo.

Jere Piipponen työskentelee Kouvolankadulla Puolenkuun Pelit -liikkeessä. Hän kertoo remontin vaikeuttaneen erityisesti asiakkaiden pysäköintiä.

- Kyllä tämä hieman näkyy kassavirrassa ja pölyäkin tulee päivittäin sisään reilusti, Piipponen sanoo.

Valmiiseen katuosuuteen Piipponen sanoo olevansa kuitenkin erittäin tyytyväinen.

Lähteet: YLE Kymenlaakso / Pyry Ojala