1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. alusvaatteet

Nainen ostaa itsevarmuutta pitsiunelmilla

Nainen ajattelee enemmän omaa oloaan kuin miestä valitessaan alusasujaan. Näin sanoo hämeenlinnalainen yrittäjä Anne Kallio-Lehtimäki. Hänellä on parinkymmenen vuoden perspektiivi alusasujen trendeihin ja muoti-ilmiöihin. Annen mukaan pienet asiat ratkaisevat alusasuissa - ja värillä ja koolla on väliä.

alusvaatteet

Hyvä pukeutuminen alkaa alusasuista ja nainen ostaa kauniita alusvaatteita myös saadakseen arkeen ylellisyyttä, pohtii Anne Kallio-Lehtimäki. Tosin, kaunis voi olla myös käytännöllistä, hän muistuttaa.

Kun Anne aloitti nuorena yrittäjänä liikkeenpidon parikymmentä vuotta sitten, elettiin laman kourissa ja ihmiset ostivat alusasuja lähinnä tarpeeseen ja käytännöllisyyttä ajatellen.

Nyt on toisin. Ostoksia tehdään enemmän myös hetken mielijohteesta. Pitsiunelmilla ostetaan itsevarmuutta ja nainen haluaa pieniä, kauniita yksityiskohtia myös niihin vaatteisiin, jotka eivät kaikkien silmille näy.

- Siitä tulee hyvä mieli ja itsetunto kohoaa ja se näkyy oikeasti päällepäin se itsevarmuus - ja siitä tulee hyvälle tuulelle, hän sanoo.

Näkymätön saa nyt näkyä

Värit ja sävyt ovat tärkeitä, samoin kuin erilaiset käyttötarkoitukset, kuten esimerkiksi urheilu ja imetys. Nykyään esimerkiksi eriväristen T-paitojen mukaan halutaan erisävyisiä sileitä liivejä. Samoin juhla-asujen liiveille on ihan omat vaatimuksensa.

- Alusvaatetrendeissä ollaan koko ajan menossa rohkeampaan suuntaan. Väreillä leikitään ja nyörit saavat näkyä, niiden jopa kuuluu näkyä, sanoo yrittäjä Anne Kallio-Lehtimäki.

Tummat violetit, turkoosit, keltaiset ja jopa kirjavat liivit ovat nyt in. Se, mikä vielä muutama vuosi sitten pysyi piilossa, on nyt rohkeasti näkyvissä - ja mikä ennen oli tyylirikko onkin nyt tyylikeino. Tosin, kyllä kulahtanut, päällysvaatteisiin sopimaton eli vääränvärinen rintaliivi on edelleenkin tyylirikko, tuumii Kallio-Lehtimäki.

Vaate on viesti ja niin on alusvaatekin. Kaunis ja ryhdikäs alusvaate näkyy kantajansa yllä ryhdikkyytenä ja iloisuutena, väittää työkseen pitsisiä unelmia myyvä Anne Kallio-Lehtimäki.

Lähteet: YLE Häme

Lue seuraavaksi