Tänä kesänä on tukat tötteröllä

Hiusmuoti hiukan vaihtelee riippuen siitä kuka sen esittää. Hiusmuotia pulppuaa niin tuotemerkeiltä kuin julkkiksiltakin. Esimerkiksi Lady Gaga ja Madonna ovat hiusmuodissa vahvoja vaikuttajia. Myös hiusalan ammattilaiset luovat aktiivisesti hiusmuotia.

hiustenhoito
Maija Silvonen ei seuraa suuremmin hiusmuotia, käytännöllisyys on hänelle hiustyylissä muotia tärkeämpää.YLE Oulu

Tänä kesänä miesten hiuksissa näkyvät tötterötukat, sivut ja niskat ovat leikattu tyylikkäästi lyhyeksi. Tötterötukkien lanseeraaminen alan ammattilaisille alkoi jo 3 vuotta sitten, mutta vasta nyt ne näkyvät katukuvassa. Esimerkiksi kevään euroviisuissa tötterötukat oli kammattu lähes kaikkien miesten päihin. Nykyaikana muoti ei enää tule pelkästään Euroopasta, myös Suomi ja muut pohjoismaat toimivat muodin lähteenä, kertoo Joni Pekkala kampaamo-parturi Soulwomanista.

- Sacandinaavista hiusmuotoilua arvostetaan nykyään. Meillä vielä luullaan, että Lontoo ja Pariisi ovat ainoat muodin tuottajat, mutta koko ajan Suomi ja pohjoismaat ovat hiusalalla tosi vahvoja trendin näyttäjiä, Pekkala toteaa.

Miesten tötteröt, naisten pörröt

Tällä hetkellä naisten hiusmuodissa on paljon rikkonaisuutta ja pörrömäisyyttä. Epäsymmetrisyys ja leikkisyys saavat näkyä naisten kutreilla. Hiukset jätetään nyt sellaisiksi, että niiden kantajan on helppo itsekin leikitellä hiustensa muodolla. Myös 90-luku on hiuksissa trendikästä. Jopa aivan lyhyet siilitukat ovat nyt naisilla muodikkaita. Muodin esikuvina ja esille tuojina toimivat usein julkisuuden henkilöt, joiden kampaajat ovatkin avainasemassa kun muotia luodaan.

- Sitä pidetään usein jopa tittelinä, että on jonkun kuuluisuuden kampaaja, kampaaja Joni Pekkala naurahtaa.

Syksy ja kevät ovat muodin julkistamisen aikaa. Ensi syksyksi Joni Pekkala ennustelee hiuksiin ainakin kirkkaita värejä. Myös rikkonaisuutta hiuspinnoista tulee löytymään.

- Naisten hiukset ovat rikkonaiset, mutta niissä on myös kivoja yksityiskohtia, alileikkausta ja lyhyttä otsatukkaa. Miesten hiukset ovat klassisen tyyliset ja niissä käytetään rasvaa.

Lähteet: YLE Oulu