Poliisi tutkii lompakkovarkauksien sarjaa Keski-Uudellamaalla

Viime viikon perjantaina sattui neljä lompakkovarkautta Tuusulan Hyrylässä. Poliisi epäilee teoista kolmea romanialaista miestä, jotka Tuusulan käräjäoikeus vangitsi maanantaina.

Taskuvarkaus

Samaa kolmikkoa epäillään myös Iissä ja Keminmaalla viime torstaina sattuneista varkauksista. Poliisi epäilee tutkinnan perusteella, että epäillyt olisivat tehneet enemmänkin lompakkovarkauksia.

Epäillyt saapuivat viime keskiviikkona Suomeen Tornion kautta. Heidän varkauksista saamansa summat ovat muutamasta kymmenestä eurosta satoihin euroihin. Lompakoista anastetuilla pankkikorteilla ei tiettävästi ole nostettu rahaa.

Varkaat iskivät kaupoissa, apteekeissa ja kirpputorilla. Osassa tapauksia epäillyt olivat odottaneet, että uhrit ehtivät nostaa rahaa automaatilta. Sen jälkeen kaksi tekijää oli seurannut uhria kauppaan ja vienyt lompakon.

Poliisi sai kaksi miestä kiinni Hyrylän keskustassa pian sen jälkeen, kun he olivat varastaneet lompakon kioskin myyjältä. Kolmas mies saatiin kiinni Keravalta hiukan myöhemmin.

Poliisin mukaan viime syksynä tehtiin samankaltainen varkaussarja, jossa urkittiin uhrien pankkikorttien tunnuslukuja. Poliisi kehottaakin ihmisiä pitämään tarkkaa huolta rahoistaa kaupoissa. Lompakkoa ei kannata jättää esimerkiksi ostoskärryyn.

Lähteet: YLE Helsinki