Herättäjäjuhlilla talkoolaisvaje

Oulun herättäjäjuhlat eivät houkutelleet talkoolaisia töihin toivotun mukaan. Viikonloppuna vietetyille herättäjäjuhlille odotettiin mukaan 1500 talkoolaista, mutta talkootöihin osallistui lopulta pari sataa henkeä toivottua vähemmän.

talkoot
Yleisöä herättäjäjuhlilla Oulussa.
YLE

Viime viikonloppuna vietettyjä Oulun herättäjäjuhlia oli tekemässä vajaat 1300 talkoolaista. Toiveissa olisi ollut pari sataa talkoolaista enemmän, mutta vähän vähemmälläkin väellä järjestelyt sujuivat kunnioitettavasti, kertoo Oulun herättäjäjuhlien talkootoimikunnan puheenjohtaja ja vapaaehtoistyön diakoni Heikki Kaikkonen.

- Onneksi ne talkoolaiset, jotka tulivat mukaan ja sitoutuivat, olivat valmiita joustamaan ja tekemään pitempää vuoroa, tai ottamaan useamman vuoron kuin mikä alunperin oli sovittu.

Ihan kaikkeen talkoolaisia ei riittänyt, ja esimerkiksi majoituksen yövartioinnissa jouduttiin turvautumaan ostopalveluihin. Kaikkonen arvioi talkoolaisvajeen syyksi sen, että kaupungeissa talkootoiminnalla ei ole niin vahvat perinteet kuin maaseudulla.

- Kyllä talkooperinne on varmaan vähän heikkenemässä, ja nimenomaan kaupunkialueella ei koeta tuommoisia asioita omaksi sillä tavalla, että lähdettäisiin suurin joukoin mukaan.

Herättäjäjuhlilla kävi viikonlopun aikana 30 000 vierasta.

Lähteet: YLE Oulu