1. yle.fi
  2. Uutiset

Lemmikkieläinkauppojen kilpailu kiristyy

Lemmikkieläinliikkeillä on kova kilpailu Kymenlaaksossa. Etenkin Pohjois-Kymenlaaksossa liikkeitä on paljon, ja liikkeistä kerrotaan, että kilpailu on käymässä rankaksi.

eläinkaupat
Lemmikkieläintarvikkeita.
YLE / Toni Pitkänen

Kouvolassa ja Iitissä on yhteensä kymmenkunta lemmikkieläinkauppaa. Kotka-Haminan seudullakin on lähes kymmenen liikettä, mutta kilpailu ei ole yhtä kovaa, koska lemmikkieläinyritykset myyvät erilaisia tuotteita, kerrotaan Eläintarvikeliike Tottakaista Kotkasta.

Eläintarvikeliikkeiden myyntiä vähentää myös se, että liikkeiden päätuotteet ovat ruokia, mutta suurin osa esimerkiksi kissojen ja koirien ruuista myydään marketeissa.

Lemmikkien omistajat eivät ole Kymenlaaksossa myöskään innostuneet ostamaan yhtä paljon koristeellisia tarvikkeita kuten vaatteita kotieläimilleen. Tähän ovat erikoistuneet liikkeet lähinnä pääkaupunkiseudulla, liikkeistä kerrotaan. Koristetuotteet käyvät kaupaksi Kymenlaaksossa kuitenkin venäläisturisteille.

Kesä on silti hyvää aikaa lemmikkieläinkaupoille. Tällä hetkellä ostetaan etenkin erilaisia vesileluja, koirien pelastusliivejä ja punkintorjunta-tuotteita.

Lähteet: YLE Kymenlaakso

Lue seuraavaksi