Maiden-fanit kokoontuivat ennakkoon Töölössä

Brittiläinen pitkän linjan heviyhtye Iron Maiden esintyy Olympiastadionilla perjantai-iltana. Eri puolilla maailmaa yhtyeen keikoilla kiertävät fanit tapasivat toisiaan jo päivällä Helsingissä. Mukana oli niin lääkäreitä, opettajia kuin hitsareitakin.

viihde
Brittiläisen fanin reidestä löytyy Iron Maiden -yhtyeen jäsenten nimikirjoitukset tatuoituna.
Brittiläisen fanin reidestä löytyy Iron Maiden -yhtyeen jäsenten nimikirjoitukset tatuoituna.YLE / Simo Pitkänen

Helsingin Töölöön kokoontui perjantaina toistasataa Maiden-fania ympäri maailmaa. Konsertin ennakkotapahtuman Helsinkiin tuleville kansainvälisille faneille järjesti kaveriporukka, joista moni kiertää itsekin bändin keikoilla ympäri maailmaa, kertoo torstaina Iron Maidenin keikalta Oslosta palannut Juhana Koli.

- Tällä hetkellä 20 eri maasta on tulossa porukkaa ja menemme sitten ottamaan ryhmäkuvan tuohon Sibelius-monumentiille. Tänään tänne tulee satakunta kaveria, jotka varmasti tietävät mistä on kysymys, Koli painottaa.

Paikalle valuu iltapäivän aikana monennäköistä porukkaa. Lähes kaikkia yhdistää kuitenkin musta Iron Maidenin bändipaita ja tietysti musiikki, muistuttaa tapahtuman järjestämisessä hääräävä kotkalainen Jarmo Salo.

- Meillä on porukassa hitsareista, lääkäreitä, meillä on tietohallintopäällikkö, itse toimin yläasteella opettajana, lehtorina, Salo valaisee.

Hevijuusereilla on takana lähes parisataa bändin keikkaa

Tapaamiseen saapuneista brittiläinen Steve on pukeutunut Iron Maiden -teema-asuun ja kertoo nähneensä bändin 80-luvulta saakka.

- Olen tähän mennessä nähnyt 75 tai 76 Iron Maidenin keikkaa. Tämä on toinen bändin keikka Helsingissä ja kolmas Suomessa. Suomalaisilla on aina parhaat bileet, britti kehaisee.

Bändin maamiestäkin paremmassa keikkakunnossa on kuitenkin etkoille saapuva kolumbialaisfani Emilio.

- Minä olen nähnyt Iron Maidenin nyt 170 kertaa, kaikkialla maailmassa, Japanissa, Etelä-Amerikassa, USA:ssa, Euroopassa, Emilio luettelee.

Iron Maiden on soittanut Suomessa jo kolmattakymmentä keikkaa

Iron Maidenin fanit odottavat illan konserttia yhtä innoissaan kuin ennen jokaista bändin esiintymistä. Ainoastaan pohjoinen valoisuus voi hieman latistaa tunnelmaa, koska heinäkuun alun yössä yhtyeen Final Frontier -kiertueen valoshow saattaa valoisuuden takia latistua, pohtii Juhana Koli.

- Tänään on 17. keikka tänä vuonna. Huomenna pidetään huilipäivä ja sitten lähdetään Venäjän suuntaan.

Sunnuntaina Iron Maidenilla on seuraava keikka Pietarissa, missä ainakin Juhana ja Jarmo aikovat olla mukana. Onneksi Allegro-junalla pääsee nopeasti paikan päälle.

Lähteet: YLE Helsinki/ Suvi Vesalainen