News Corp perui tarjouksensa BSkyB-yhtiöstä

Mediamoguli Rupert Murdochin News Corporation on perunut tarjouksensa ostaa enemmistö brittiläisestä satelliitti-tv-yhtiö BSkyB:stä. Yhtiö ilmoitti asiasta vain hetkeä ennen kuin Britannian parlamentin oli määrä aloittaa keskustelu ehdotuksesta, jolla oli tarkoitus painostaa Murdochia jättämään suunnitellut kaupat.

Mielenosoittajia Robert Murdochin Lontoon asunnon edustalla 13. heinäkuuta. Murdochiksi pukeutunut mielenosoittaja piteli pääministeri David Cameronia ja varapääministeri Nick Cleggia esittäviä sätkynukkeja. Kuva: Reuters-TV

Yhtiö on perustellut, että tässä tilanteessa kaupoissa eteneminen olisi ollut liian vaikeaa.

Aiemmin tänään Britannian pääministeri David Cameron patisti mediamoguli Rupert Murdochia unohtamaan suunnittelemansa yrityskaupat. Cameron on kiitellyt yhtiön päätöstä vetäytyä kaupoista.

Salakuunteluskandaali sai lakiasiantuntijan lähtemään

Cameronin mielestä Murdochin on keskityttävä selvittämään mediaimperiuminsa salakuuntelusotku. Cameron on nimennyt tuomarin salakuuntelutapauksen tutkintaan. Alustavia tuloksia odotetaan vuoden sisällä. Pääministerin mukaan kenenkään salakuunteluun liittyvistä ihmisistä ei tule enää työskennellä brittimediassa, olivatpa he kuinka korkealla tahansa tiedotusvälineiden hierarkiassa.

Murdochin News Corpin alaisen News International -yhtiön lakiasiantuntija Tom Crone on jättänyt tehtävänsä. Yhtiö ei ole tarkentanut jättikö Crone työnsä itse vai saiko hän potkut. Syynä on joka tapauksessa salakuuntelu- ja lahjusskandaali yhtiön brittilehdissä.

Viime sunnuntaina ilmestyi viimeisen kerran yhtiön News of the World -lehti, joka oli skandaalin keskiössä murtauduttuaan muun muassa murhatun tytön puhelinvastaajaan.