1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. musiikki

Himotus panee tanssimaan

Himotus on uusi pohjoiskarjalainen yhtye, joka seilaa sulavasti kansanmusiikin, popin ja rockin välimaastossa. Vuoden vanhalla yhtyeellä on jo nyt vankka kannatus.

Himotus-yhtyeen laulajat Venla Porna ja Minttu Hellstén. Kuva: YLE / Antti Makkonen

Yhtye sai alkunsa Minttu Hellsténin otettua yhteyttä Venla Pornaan viime vuoden Kihaus-folkissa.

- Mulla oli muutamia biisejä takataskussa ja olin jo pitemmän aikaa kypsytellyt ajatusta sellaisesta bändistä, joka olisi kansanmusiikin, popin ja rockin sulauma, kertoo Hellstén.

- Olin myös miettinyt jo jonkin aikaa, että Venlan kanssa olisi kiva pistää joku projekti pystyyn, jatkaa Hellstén.

Yhtye on saanut hyvän vastaanoton jo ensimmäisillä keikoillaan.

- Hyvää palautetta on tullut todella paljon. On ollut myös hienoa huomata, että porukka on tanssinut keikoilla, eikä vaan pönöttänyt paikoillaan, kertoo Porna.

Laaja soitinarsenaali

Himotuksella on käytössään paljon akustisia tai puoliakustisia soittimia, joihin ei välttämättä rokkikeikoilla törmää. Himotuksen soitossa kuullaan muun muassa kanteletta, viulua, haitaria, bouzoukia ja munniharppua.

- Kun lähtee keikalle tuollaisen kattauksen kanssa niin väistämättä tulee eteen mikitysongelmia. Meillä on bändissä myös rummut ja sähköbasso. Akustiset soittimet pitää saada kuulumaan sieltä alta, sanoo Porna.

Himotuksen kaikkien seitsemän jäsenen soittotaustakin on hyvin monipuolinen.

- Meidän bändistä löytyy kansanmusiikin opiskelijoita, konservatoriossa opiskelevia, monilla on vankka rokki-bändi -tausta ja osalta löytyy vielä klassisen musiikin koulutustakin, selvittää Porna.

Tähtäin ulkomailla

- Tässä on vuoden aikana saatu todella hyvin oma soundi kasaan ja nyt pyritään kehittymään yhtyeenä ja hiomaan sitä soundia, kertoo Porna

- On hienoa huomata myös se, että joka jäsen bändissä on täysin sen takana mitä tehdään ja sitoutunut kehittämään bändiä eteenpäin, jatkaa Hellstén.

Yhtye yrittää tällä hetkellä saada mahdollisimman paljon näkyvyyttä ja keikkakokemusta ympäri Suomen. Tavoite on kuitenkin korkeammalla.

- Kyllä ulkomaillekin on tarkoitus jossain vaiheessa lähteä. Uskon, että tällaiselle musalle on varmasti oma rakonsa, toteaa Hellstén.

Himotuksen voi nähdä livenä seuraavan kerran keskiviikkona 13.7. Kuunari Elinassa kello 20.30 ja torstaina 14.7. torilavalla kello 13.15.