Maalaislääkäri jatkaa vastaanottoaan radiossa

Maalaislääkäri Tapani Kiminkinen ei katoa kokonaan Ylen tajuuksilta. Hän jatkaa tuttuun tapaan neuvojensa antamista syntymäkodossaan Radio Suomessa. YLE Keski-Suomen ja Keski-Suomen sairaanhoitopiirin yhdessä toteuttama radio-ohjelma on jatkunut jo neljän vuoden ajan.

Tapani Kiminkinen
Tapani Kiminkinen

Maalaislääkäri Tapani Kiminkinen jatkaa yleisön palvelmista Ylen kanavilla. Kiminkisen mediauran aloittanut radio-ohjelma säilyy YLE Radio Suomen ohjelmistossa toistaiseksi. Ohjelmaa on alusta asti toteuttanut Kiminkisen kanssa toimittaja Tuija Melville. Nykyisin YLE Keski-Suomi tuottaa Maalaislääkärin ohjelmaa yhteistyössä Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kanssa.

- Aika tasan neljä vuotta sitten Tuija soitti ja ehdotti kesälääkäri-sarjan tekemistä Radio Keski-Suomeen. Ohjelmasta tuli niin suosittu, että sitä jatkettiin syksyllä. Siitä se Maalaislääkäri syntyi. Vaimo oli kyllä tämän nimen keksinyt jo aikaisemmin, Kiminkinen muistelee.

Maalaislääkäri Kiminkisen ohjeita vaivaan kuin vaivaan kuullaan Radio Keski-Suomen taajuuksilla kesällä keskiviikkoisin klo 14.40. Ohjelma säilyy myös useiden muiden YLE Radio Suomen maakuntaradioiden ohjelmistossa ja sitä on kuultu myös YLE Puhe-kanavalla.

- Tuija laskeskeli, että tavoitamme radio-ohjelmallamme lähes kaksi miljoonaa ihmistä joka viikko. Se on mulle tärkeä asia, koska tämä on väline saada viestiä perille.

Televisio-ohjelman tilaaminen päättyy

YLE TV 1 lopettaa säästösyistä Tohtori Kiminkinen -ohjelman tilaamisen Filimiteollisuus Oy:ltä. Saarijärven terveyskeskuslääkärin ja hänen potilaidensa arjesta kertovaa ohjelmaa on kuvattu kolme tuotantokautta ja sitä esitettiin TV 1:ssä vuodesta 2009 alkaen. Tällä hetkellä TV 1 esittää uusintana toisen tuotantokauden jaksoja.

Ohjelma on kerännyt parhaimmillaan jopa yli 700 000 katsojaa.

- Harmittaa siinä mielessä, että tieto lopetuksesta tuli aika myöhään ja tätä ohjelmaa ovat katsoneet monet sellaiset ihmiset, joita on terveysasioissa vaikea tavoittaa. Mutta olen kyllä Ylelle kiitollinen tästä mahdollisuudsta ylipäätään, Kiminkinen kommentoi.

Radio-ohjelman jatkuminen ilahduttaa Maalaislääkäriä:

- Kyllä meillä Tuijan kanssa niin helkkarin hauskaa on ollut, että jos vaan yleisö haluaa niin kyllä kyllä me annetaan tuutista tulla! Aiheita kyllä riittää.

Lähteet: YLE Keski-Suomi