Harry Potterin opit kiinnostavat taikureita

Harry Potter kiehtoo taikureita, kertoo mentalisti ja taikuri Pete Poskiparta. Ammattitaikurit voisivat hänen mukaansa hyödyntää elokuvan efektejä oikeassakin elämässä. Oppeja voisi suunnata myös nuorille Potter-faneille, joista on Poskiparran mukaan kasvanut jo joukko harrastajataikureita.

taikominen
Harry Potter opettaa ystävilleen taikasauvan käyttöä elokuvassa Harry Potter ja puoliverinen prinssiWarner Bros.

Poskiparta kertoo, että taikureiden esitykset ovat yleensä vain temppusarjoja, joissa taikurit osoittavat osaamistaan. Hän toivookin, että taikuudelle löytyisi myös muita merkityksiä.

- Potter-elokuvien taikuus on mielenkiintoista ja sillä on jotain merkitystä. Taikuus on kirjoitettu elokuvan tarinoiden ympärille. Monia näistä tempuista tai efekteistä voisi käyttää myös oikeassa elämässä. Niitä voisi rakentaa esimerkiksi live-esityksiin.

Lapset kaipaavat kunnon temppuja

Poskiparran mukaan on kiehtovaa katsoa sellaista taikuutta, joka on luotu jollakin muulla efektillä kuin millä taikurit sitä yleensä luovat. Erilainen taikuus kiehtoo myös lapsia ja nuoria.

- Kun lapset aloittivat elokuvan innostamina taikurikursseja niin taikurit eivät osanneet vastata Harry Potter -huutoon vaan koulutus lähti niistä samoista perustempuista ja lapset kyllästyivät kun se ei ollutkaan samanlaista kuin elokuvassa. Me taikurit hieman ryssimme sen tilanteen.

Taikuus pienestä kiinni

Poskiparran mukaan taikuriksi tuleminen on pienestä kiinni.

- Minullakin se alkoi jostakin lastenohjelmasta 20 vuotta sitten, jossa esiintyi joku taikuri. Uskon, että Harry Potter on tehnyt montakin harrastajataikuria Suomeen. Tiedän aika paljon junioreita, jotka ovat aloittaneet Potterista ja harrastaneet siitä lähtien monta vuotta. Kuka ties heistä tulee ammattitaikureita.

Luudalla lentoon

Harry Potterilla riittää temppuja ja loitsuja joilla hallitaan säätä, korjataan rikkoutuneita asioita, haihdutetaan asioita, hankitaan uusia aisteja ym. Potterin taioista lentäminen on Poskiparran suosikki.

- Olisihan se kauhean kivaa jos pystyisi vaikka ottamaan luudan ja lentämään sillä kauppaan.

Lähteet: YLE Satakunta