Kortittomia paljon liikkeellä saaristoteillä

Liikkuva poliisi tapasi poikkeuksellisen paljon ilman korttia ajavia Saaristotien teemavalvonnassa.

Kotimaa

Valvonnan yhteydessä poliisi kohtasi kortittomia kuljettajia yhteensä viisi. Märää voi tuntua pieneltä, mutta ylikonstaapeli Teemu Äikkään mukaan se on enemmän, mitä normaalissa liikennevalvonnassa nähdään.

- Se on kuitenkin aika kynnys lähteä kortittomana ajamaan, Äikäs toteaa.

Puhalluksia liikkuva poliisi teki 1400. Kolmea kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta. Äikäs toteaa, että määrä on odotettua pienempi. Sen sijaan huolestuttavaa oli niin sanotut mittarin värähdykset, eli puhalluksessa tuli tulokseksi 0.3 - 0.4 promillea.

- Pienelläkin alkoholimäärällä voi olla vaikutusta ajokuntoon. Ei kai muuten nyt mietittäisi rajan laskemista, Äikää toteaa.

Valvonnan tuloksia

Valvonnan yhteydessä annettiin 78 rangaistusvaatimusta, rikesakkoa tai kirjallista huomautusta. Rekisterikilvet poistettiin 11 ajoneuvosta joko määräaikaiskatsastuksen laiminlyönnin tai ajoneuvoveron maksamattomuuden takia.

Raskaan liikenteen rikkomuksista annettiin yhdeksän rangaistusvaatimusilmoitusta. Nämä raskaan liikenteen sakot tulivat virheellisistä kuormauksista, vaarallisten aineiden kuljetusrikkomuksista sekä ajo- ja lepoaikojen noudattamatta jättämisistä. Muita asioita, joihin poliisi puuttui valvonnassaan, olivat mm. ylinopeudet, matkapuhelimen käyttö ja turvalaiterikkomukset.

Liikkuvan poliisin heinäkuun alussa tekemä viikon mittainen teemavalvonta oli toinen saaristokuntiin suunnattu valvontajakso.

- Kyseessä ei ole tehovalvonta, vaan lähinnä poliisi näyttäytyy paikoissa, joissa ihmiset liikkuvat, kuten Kustavissa, Kemiönsaarella ja Taivassalossa.

Lähteet: YLE Turku