Kauhunhetkiä Kouvolasta valkokankaalle

Kouvolassa kuvataan osa kansainvälistä kauhuelokuvaa. Elokuvan tapahtumat sijoittuvat Lappiin, mutta Lapiksi on naamioitu muitakin paikkoja kuten kouvolalaista maaseutua ja esimerkiksi huoltoasema Jaalassa. Kokonaan Suomessa kuvattavan elokuvan tekijät tähtäävät teoksella kansainväliseen menestykseen.

elokuvat
Ohjaaja Tii Ricks odottaa Rage - Midsummers Eve -elokuvasta läpimurtoa uralleen.YLE / Anna Huittinen

Suomalais-amerikkalainen ohjaaja Tii Ricks on tuonut kauhuelokuvan kuvaukset Kouvolaan. Sitä varten Jaalan Seo muuttuu hetkeksi pohjoisen Napapiirin huoltoasemaksi.

- Tämä on aika samannäköinen, kuin mitä Lapissa voisi olla. Se on sopivan pieni ja söpö, Ricks sanoo.

Elokuvassa Rage - Midsummers Eve, viiden opiskelijatoverin porukka lähtee maaseudulle viettämään suomalaista juhannusta, joka kuitenkin muuttuu veriseksi. Suomalaisessa kesämaisemassa tehty kauhuelokuva poikkeaa yleisestä mallista.

- On haastavaa tehdä kauhuelokuvaa valoisalla. Siinä täytyy tehdä paljon enemmän töitä psykologiselta kannalta.

Ricksin tie vei Yhdysvalloista Suomeen noin kymmenen vuotta sitten. Opintojen jälkeen matka on jatkunut elokuva-alalla nykyiseen kotiin Lontooseen.

Mukana kuvaaja Hollywoodin parrasvaloista

Ohjaajalla on apunaan kokenutta kuvausryhmää, muun muassa menestyselokuva Pirates of the Caribbeanin tekemiseen osallistunut kameramies Barry Gross.

- Olen työskennellyt monessa elokuvassa, joihin on käytetty paljon rahaa ja tehosteita, mutta niissä on ollut huono käsikirjoitus, joten se ei ole ollut sen arvoista. Uskon, että tämä elokuva, keskinkertaisella budjetilla, mutta hyvällä käsikirjoituksella, tulee olemaan fantastinen, Gross hehkuttaa.

Kouvolan lisäksi Helsingissä ja Lapissa kuvattavalle elokuvalle on asetettu suuret tavoitteet. Sitä aiotaan levittää elokuvateattereihin ympäri maailman. Elokuvan tekeminen maksaa Ricksin mukaan 1,6 miljoonaa euroa ja sen markkinointiin käytetään jopa 10 miljoonaa dollaria. Rahoitusta on hankittu yrityksiltä ja yksityisiltä sijoittajilta.

Rage - Midsommers Eve -elokuvan ensi-ilta on tarkoitus pitää Suomessa ensi vuoden tammikuussa.

- Olen unelmoinut tästä kauan, päästä ohjaajana tekemään oma elokuva alusta asti. Tästä täytyy tehdä todella hyvä, aiemmin muun muassa musiikkivideoita ja lyhytelokuvia tehnyt Ricks kertoo.

Kuvaukset jatkuvat Kouvolassa heinäkuun loppuun. Elokuvaan pääsee mukaan joukko avustajia, joita tarvitaan näyttelemään Lapin turisteja, sekä kauhu-tapahtumien uhreja, ruumiita.

Lähteet: YLE Kymenlaakso / Niklas Joki