1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Urheiluvalmennus

Michael Käldistä Kokkola F10:n valmentaja

Naisten jalkapalloliigassa pelaava Kokkola F10 on palkannut valmentajakseen naisten maajoukkueen entisen päävalmentajan Michael Käldin. Sopimus seuran kanssa kattaa alustavasti loppukauden. Mahdollisesta jatkosta neuvotellaan syksyllä kauden päätyttyä.

Urheiluvalmennus

Michael Käld toimi naisten maajoukkueen päävalmentajana vuosina 2001-2009. Suomen valmentajien yhdistys valitsi hänet parhaaksi miespuoliseksi joukkuelajien valmentajaksi vuonna 2005.

Käldin mukaan puolentoista vuoden pituinen tauko valmentamisesta tuli tarpeeseen.

- Kun vuoden 2009 lopussa lopetin naisten maajoukkuevalmentajan tehtävät, oli takki aika tyhjä. Nyt oli sellainen fiilis, että halu valmentaa oli tullut takaisin.

- Puolentoista vuoden mittaisen tauon aikana olen saanut voimat takaisin. On selvää, että yhdeksän vuotta reissaamista vaati veronsa. Naisten maajoukkue oli eurooppalaisella huipulla ja se vei voimia. Minun oli pakko saada etäisyyttä ja kerätä jalkapallovoimia takaisin. Nyt tuntuu, että olen taas intoa täynnä.

Michael Käld aloittaa tehtävässään heti. Kokkola F10 pelaa ensimmäisen ottelun uuden valmentajan alaisuudessa lauantaina, kun joukkue matkustaa Kuopioon KMF:n vieraaksi. Seuran edellinen valmentaja Jarmo Saarela irtisanoutui

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa

Lue seuraavaksi