Hyppää sisältöön

Kokkolan Taikahuilu ensi-iltaan sirkusteltassa

Kokkolan oopperakesä on vakiinnuttanut paikkansa maan kulttuurikartalla. Kokkolalaiset ovat luoneet tunnistettavan tavan tehdä oopperaa. Oopperakesän suurtuotanto, Mozartin Taikahuilu saa ensi-iltansa tänään torstaina kaupungin keskellä sirkusteltassa.

Kuvassa kolme laulajaa:   Tamino  (Lasse Penttinen)vas., 3. nainen           (Tuula Paavola) ja  Papageno (Arttu Kataja).

Kokkolan ooppera on luonut kuuden toimintavuotensa aikana omintakeisen tyylin, johon kuuluvat muun muassa paikallisuus ja roisi huumori.

- En minä tiedä mistä se syntyy. Tämä on aika erikoinen paikka, tämä ei ole mielestäni Pohjanmaata ollenkaan, naurahtaa West Coast Oopperan taiteellinen johtaja, solisti Anu Komsi.

- Kokkola on ollut hyvin pitkään monikulttuurinen, mikä johtuu satamasta ja ruotsinkielisyydestä.

Huumori ja omaperäiset ratkaisut eivät ole kuitenkaan syrjäyttäneet pyrkimystä korkeaan laatuun. Laatu on ollut Oopperakesän ohjenuorena alusta alkaen. Komsi kokee, että nyt Oopperakesä on vakiinnuttanut paikkansa maan kulttuurikartalla, länsirannikon vastineena Savonlinnan Oopperajuhlille.

Ensi vuodellekin on jo selvät sävelet. Silloin kantaesitetään Juha Hurmeen librettoon perustuva ooppera Urho Kekkosesta ja Ahti Karjalaisesta.

- Mä oon tietenkin Kekkonen! Ei yhtään enempää eikä vähempää, hekottelee Anu Komsi.