Hyppää sisältöön

Puolustusvoimien heinäkuun palkkojen kohtalo selviää perjantaina

Puolustusvoimien mukaan huomenna perjantaina maksuun tulevissa heinäkuun lisäpalkoissa saattaa edelleen esiintyä virheitä. Alkukesästä palkkoja jäi maksamatta tai niissä oli virheitä. Puolustusvoimien uuden palkkajärjestelmän takia noin 2 000 virkamiehen palkoissa oli pahoja virheitä touko- ja kesäkuussa.

Puolustusvoimien mukaan suurin osa alkukesän aikana esiin tulleista palkanmaksun virheellisyyksistä on saatu korjattua, mutta lähinnä lisäpalkoissa virheitä saattaa edelleen esiintyä myös heinäkuun palkanmaksussa.

Palkkojen kohtalo selviää perjantaina 15. heinäkuuta.

Maanlaajuiset palkanmaksuongelmat alkoivat Puolustusvoimien uusittua toukokuussa palkanmaksujärjestelmänsä.

Sen seurauksena peruspalkan maksussa virheellisten palkkojen osuus kaikista maksetuista palkoista oli puolustusvoimien mukaan noin kaksi prosenttia. Ennen järjestelmämuutosta virheellisten palkkojen osuus oli 0,3 prosenttia.

Saamatta jääneet rahat vaihtelivat muutamasta eurosta satoihin euroihin. Jotkut työntekijät saivat liikaa palkkaa. Lisäksi osa palkoista oli maksettu väärille tileille ja ennakoita oli peritty väärin. Puolustusvoimien henkilöstöä on kehotettu olemaan tarkkana palkkatietojensa kanssa.

Puolustusvoimat on lisännyt resursseja ongelmatilanteen selvittämiseksi.