Artisti ei kallistu mihin vain sänkyyn

Artistien majoitus festivaalien yhteydessä tuottaa runsaasti työtä. Esimerkiksi Porista ei löydy tarpeeksi majapaikkoja Jazzien esiintyjille eikä hotellien taso edes kelpaa suurille tähdille. Osa esiintyjistä puolestaan haluaa ehdottomasti majoittua esiintymispaikkakunnalla.

hotellit
Hotellihuone
YLE

Pori Jazzin ulkomaisten artistien majoitusta järjestelevän Heli Ala-Nikkolan mukaan Porissa on hyvin rajoitettu kapasiteetti majoittaa esiintyjiä.

- Meillähän olisi hyvä tilanne jos saisimme Porin hotelleista kaikki huoneet, mutta myös yleisön pitää mahtua Poriin. Lähdemme rakentamaan pakettia niin, että jos artistilla on kaksi keikkaa Porissa, niin keikkojen välinen yö on Porissa. Tai jos keikka päättyy myöhään, niin ei ole enää kiva lähteä ajamaan yöksi esimerkiksi pääkaupunkiseudulle.

Vaatimustaso vaihtelee

Ala-Nikkolan mukaan tänä vuonna suurimmassa yksittäisessä ryhmässä on 49 henkilöä. Heidän majoittamisensa samaan hotelliin vaatii runsaasti järjestelyjä. Osa artisteista pitää kuitenkin majoittaa suosiolla muille paikkakunnille, sillä Porista ei löydy heidän vaatimuksiinsa sopivaa majoitusta, Ala-Nikkola toteaa.

- Vaatimukset lähtevät monella siitä, että hotellissa on 5 tähteä. Porissa ei ole sellaisia hotelleja. Aina voi toki neuvotella ja joustaa, kun he etukäteen tietävät millaista on tarjolla niin sitten he tekevät ratkaisunsa sen perusteella.

Omatoimisia artisteja

Ala-Nikkolan mukaan majoitusjärjestelyissä nähtiin tänä vuonna poikkeuksellinen tilanne, kun Tom Jones ja Elton John huolehtivat itse järjestelyistään.

- Aikaisemmin kaikki varaukset ovat kulkeneet meidän kauttamme, mutta tässä oli nyt tällainen poikkeus. Tom Jones meni Tampereelle ja Elton John saapuu vasta keikkapäivänä ja lähtee keikan jälkeen pois.

Lähteet: YLE Satakunta