1. yle.fi
  2. Uutiset

Työtehoseura kiittelee Kokkolan messutalojen ekologisuutta

Kokkolan Asuntomessualueen taloista kolme saa Työtehoseuralta kiitosta muun muassa ympäristöystävällisyydestä ja hyvistä arkea helpottavista ratkaisuista. Työtehoseura on valinnut kolme talokohdetta, joissa esimerkiksi vaatehuolto ja peseytymistilat toimivat.

työteho
Kuvassa makuuhuone Kannustalon Aarre-kohteessa Asuntomessuilla
YLE / Raila Paavola

Työtehoseuran arvioinnin tavoitteena oli löytää hyviä esimerkkejä niistä messukohteista, joissa oli toteutettu ekotoimivia asumisen ratkaisuja arjen näkökulmasta. Tarkastelussa keskityttiin talojen keittiö-, vaatehuolto- ja peseytymistiloihin sekä eteiseen, kuraeteiseen ja säilytystiloihin.

Myös makuu- ja olohuoneiden sekä muiden tilojen toimivuutta arvioitiin asuttavuuden ja kalustettavuuden näkökulmista.

Parhaimmiksi taloiksi Työtehoseura arvioi kohteet 23, 38 ja 40. Kiitosta näissä kohteissa saivat esimerkiksi erillinen kierrätyskomero, uunin ja mikroaaltouunin sijoittaminen hyvälle käyttökorkeudelle sekä erillinen vaatehuoltohuone.

Kohde 23 on Innorosin puurunkoinen omakotitalo. Työtehoseura kiittelee talossa erityisesti keittiön kekseliäitä ratkaisuja kierrätyskomeroineen.

Kohde 38 on Kannustalon betonikivinen omakotitalo pohjalaisella pihapiirillä. Työtehoseuran mukaan talossa on toimivat keittiö- ja ruokailutilat.

Kohde 40 on 225 neliön kivinen omakotitalo. Työtehoseura arvioi talon aputilat, eteisen ja säilytystilat erityisen toimiviksi.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa

Lue seuraavaksi