1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Santapark

SantaPark panostaa tulevaisuudessa myös kesään

Joulupukin luolaa Santaparkia Rovaniemellä ei kannata pitää kesällä auki seitsemänä päivänä viikossa. SantaParkin toimitusjohtajan Ilkka Länkisen mukaan aukioloaikojen supistamisen syynä ovat kesän vähäiset kävijämäärät. SantaPark on suljettuna koko kesän ajan sunnuntaisin ja maanantaisin. Tilanne pyritään korjaamaan kesään 2014 mennessä.

Joululuola SantaParkin sisäänkäynti Rovaniemellä. Kuva: Raimo Torikka / Yle

Rovaniemen kesäpassin ostaneet perheet ovat olleet tyytymättömiä supistettuun aukioloon. SantaParkin toimitusjohtajan Ilkka Länkisen mukaan on valitettavaa, että tilanne on tällainen, mutta perustelee valintaa kesän kävijämäärillä.

-Meidän vuosittaisesta liikevaihdosta kesän osuus on kuitenkin niin pieni, että toistaiseksi ollaan tehty se päätös, että ollaan auki viisi päivää viikosta.

SantaParkin vuosittaisesta liikevaihdosta tulee 60 prosenttia kolmen kuukauden eli marras-tammikuun aikana. Loppu jakaantuu erilaisten insentiivien, gaalaillalisien, konferessien ja kokousten sekä myös kesäajan tulokseen, joka on noin 10 prosentin luokkaa.

SantaParkissa on kesäksi palkattu 17 työntekijää. Joulusesonkina työntekijöitä on vähintään viisinkertainen määrä.

Toimitusjohtajan Ilkka Länkisen mukaan on olemassa suunnitelma, että vuonna 2014 SantaPark olisi kesäisin auki joka päivä, myös sunnuntaisin.

-Tämä vaatii kuitenkin sen, että kaikki menee kuin "Strömsössä".

Vuoden 2014 suunnitelmiin liittyy laajentumissuunnitelmia, joihin kuuluvat muun muassa visio parkkialueen viereen rakennettavasta campingalueesta sekä luolaan tulevasta sisäluisteluradasta.

Tulevaisuudessa on tarkoitus saada luolaan myös erilaisia konsertteja.