Räikkönen: Moneen paikkaan pääsen ajamaan jos haluan

Suomen MM-ralliin valmistautuva Kimi Räikkönen nauttii Keski-Suomen jouheista teistä. Yksityistallin Citroeniaan testaava Räikkönen ei tiedä vielä mitä ensi kaudella tekee. Mahdollisuuksia hän kertoo olevan useita.

urheilu

- Hauska päästä ajamaan tällaisillakin teillä. Tiet ovat tasaisia ja jouheita, eikä isompia röykkyjä ole, toteaa Räikkönen testiensä tauolla.

Räikkönen on testannut autoaan varsin maltillisesti.

- Meillä on oikeastaan ollut yksi päivä ennen jokaista rallia. Että ei hirveästi, mutta ei se ole oikeastaan haitannut.

Vielä viime kaudella Citroenin kakkostallin WRC-autoa ajanut Räikkönen jäi kauden päätteeksi ilman sopimusta ranskalaismerkin kanssa. Hän halusi kuitenkin jatkaa ralliuraansa ja perusti ICE1 Racing -nimeä kantavan yksityistallin. Käytännössä muutos viimevuotiseen on kuitenkin Räikkösen mukaan olematon.

- Ei ole mitään eroa. Ihan samat ihmiset ja sama kuvio. Nimi on eri ja auto eri värinen. Oikeastaan auto on lähempänä tehdasautoa kuin viime vuonna, kun on uudet autot ja luokitukset.

Formula ykkösten maailmanmestari on ajanut toisella kaudellaan rallin MM-sarjassa mainioihin tuloksiin. Räikkönen vahvistaa, että vauhti paranee kokemuksen karttuessa.

- Tietenkin kokemus on iso osa. Olemme ajaneet vuoden ja jotain 16 kisaa. Se on aika paljon vähemmän kuin niillä, jotka ovat ajaneet kymmenen vuotta. Ei ole ihme, että kärki menee lujaa, mutta olemme saavuttaneet heitä koko ajan.

- Nuotit on myös ratkaisevassa asemassa. Sen huomaa nyt, että rallit joissa on ollut jo viime vuonna, ovat paljon helpompia. Sinne on nuotit valmiina, ja niitä voi parannella, Räikkönen kertoo.

Ensi kauden tilanne auki

"Jäämiehen" uran jatko pysyy säännöllisesti median puheenaiheena. Paluu formula ykkösiinkin on täysin mahdollinen, vaikka Red Bull -talli torppasi hiljattain huhun Räikkösen siirtymisestä itävaltalaistalliin. Räikkönen kuittaa kirjoittelut tyynesti naurahtaen.

- Minulla on ollut mahdollisuuteni tehdä mitä haluan. Ja jos haluaisin palata, niin varmasti voisin. Emme ole päättäneet mitä ensi vuonna tapahtuu, ajetaanko missään. Lehtijuttuja on ollut niin kauan kuin olen ajanut, eikä minua harmita mitä siellä kirjoitetaan.

Rallin MM-sarjan ja F1-sarjan lisäksi NASCAR-auton ratissa kisannut Räikkönen pitää tulevaisuuden suunnitelmansa visusti salassa. Tai sitten hän ei todellakaan tiedä mitä tekee ensi kaudella. Hän kuitenkin vakuuttaa useiden ovien olevan avoinna.

- Tietenkin monia asioita pitäisi tapahtua oikeisiin suuntiin, mutta aika moneen paikkaan pääsen ajamaan jos haluan, Räikkönen toteaa.

Lähteet: YLE Urheilu