Chávez siirtää osan vallastaan sairasloman ajaksi

Venezuelan presidentti Hugo Chávez luovuttaa osan vallastaan maan varapresidentille ja valtiovarainministerille siksi aikaa, kun hän palaa Kuubaan saamaan syöpähoitoa. Chávezin saapui Kuubaan sunnuntaina.

Ulkomaat
Hugo Chavez.
Hugo Chavez Caracasissa 15. heinäkuuta 2011.David Fernández / EPA

Venezuelan parlamentti on hyväksynyt Chávezin poistumisen Kuubaan saamaan jatkohoitoa. Hoitoon kuuluu muun muassa kemoterapiaa. Parlamentin päätös oli lopulta yksimielinen, vaikka oppositio vaatikin kovasanaisesti lisätietoa Chávezin sairauden vakavuudesta.

Oppositio myös esitti toiveensa, että Chávez siirtäisi presidentinviran varapresidentti Elías Jaualle poissaolonsa ajaksi. Tähän Chávez ei suostunut, mutta päätti kuitenkin myöhemmin luovuttaa edelleen muun muassa budjettia koskevaa päätösvaltaa.

56-vuotiaalta Chávezilta poistettiin suurikokoinen kasvain lantion alueelta viime kuussa Kuubassa. Hän palasi väliaikaisesti Venezuelaan mutta ei kertonut täsmällistä tietoa syövän laadusta.

Julkisuuteen ei myöskään ole annettu tietoa siitä, kuinka pitkäksi aikaa presidentti Chávez nyt poistuu kotimaastaan. Omien sanojensa mukaan hän ei viivy ulkomailla pitkään.

Lähteet: Reuters, AP