1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Roxette valloitti kalkkikaivoksen

Erityisesti 1980 ja 90-luvuilla suosittu Ruotsin poppiylpeys Roxette ihastutti kuulijoita lauantaina Länsi-Turunmaalla. Paraisten kalkkikaivoksessa pidettyyn Rowlit -tapahtumaan osallistui 8 000 kuulijaa.

viihde
Roxetten keulahahmot Marie Fredriksson ja Per Gessle.
Roxetten keulahahmot Marie Fredriksson ja Per Gessle.YLE / Ari Welling

Nordkalkin kalkkikaivos Länsi-Turunmaan Paraisilla on keikkapaikkana ainutlaatuinen. Sen oli pannut merkille myös Roxetten keulahahmo Marie Fredriksson, joka useaan otteeseen keikan aikana ihasteli näkymää.

- Onpa upea keikkapaikka, spiikkasi Fredriksson tunnettujen Roxette -hittien väliin.

Fredrikssonin rinnalla esiintyi tietysti säveltäjä-sanoittaja Per Gessle.

Roxette -keikka koostui tunnetuista hiteistä, mutta mukana oli myös uutta tuotantoa. Keikan yllätyksenä kuultiin kitaralla soitettu versio Säkkijärven polkasta.

Yhtye jatkoi matkaansa Länsi-Turunmaalta Helsinkiin. Maanantaina Roxette esiintyy Saku Suurhallissa Tallinnassa.

Roxette veti faneja

Länsi-Turunmaan Nauvossa asuva Johnny Saarinen ja Tammisaaresta tullut Linda Johansson tunnustautuivat pesunkestäviksi Roxette -faneiksi.

- Me olemme nähneet Roxetten kerran Helsingissä, olikohan se vuonna 2001. Olemme kovia faneja, kertoivat Roxette -huppareihin pukeutuneet Saarinen ja Johansson.

Myös Paraisten Rowlit -tapahtuma oli pariskunnalle tuttu jo aiemmilta vuosilta.

Heinonen: Rowlit Länsi-Turunmaalle tärkeä

Länsi-Turunmaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Barbara Heinonen rokkasi muiden mukana kalkkikaivoksessa. Heinosen mukaan Rowlit on erittäin hyvää mainosta kaupungille.

- Kyllähän tämä tuo paljon julkisuutta saaristokaupungillemme. On erityisen hienoa saada positiivista julkisuutta tämän nimenmuutoshässäkän jälkeen, totesi Heinonen.

Heinonen kertoi, että kaupunki tukee tapahtumaa monin tavoin, mm. tarjoamalla työvoimaa festivaalin käyttöön.

Päätöksenä Suurlähettiläät ja ilotulitus

Lauantai-illan Nordkalkin louhoksessa päätti 20-vuotisjuhlakiertuettaan tekevä Suurlähettiläät -yhtye ja valtaisana kumunnut ilotulitus.

Kuulijat kalkkikaivokseen ja sieltä pois kuljetettiin linja-autoilla, joita varsinkin konsertin loputtua kierteli kaivoksen seinämillä lähes loppumalta vaikuttavana letkana.

Tunnelma kalkkikaivoksessa sykähdytti varmasti jokaista kahdeksaatuhatta kuulijaa.

Lähteet: YLE Turku / Ari Welling

Lue seuraavaksi