Nettikommentoijat pelkäävät kosmetiikan vaikutuksia

Kosmetiikan kemikaaleja valvotaan tarkasti, mutta niiden pitkäaikaisvaikutuksista ei ole tietoa. Nettikommentoijat ovat keskustelleet kosmetiikan vaaroista ja naisten motiiveista.

Kotimaa
Meikkipuuterin käyttökin saattaa rasittaa ihoa.
Glowimages

Nimimerkki Tämä on huolestunut.

"Minua huolestuttaa kosmetiikkateollisuudessa koe-eläinten käyttö sekä luonnon tuhoaminen. Koko kosmetiikkateollisuus on turhaa lukuunottamatta lääketieteellisiin tarkoituksiin käytettävät voiteet ja tuotteet."

Nimimerkki MV pohtii naisten motiiveja.

"Ketä varten nainen yleensä meikkaa ja laittautuu? En jaksa ihan uskoa siihen että vain itseään miellyttääkseen ja näyttämään siistiltä sekä huolitellulta. Miehiä varten, siinä vastaus."

Nimimerkki Peg pesee saippualla.

"Perustelematta kaikesta maailman muuttumisesta tähän nykyiseen mahdottomuuteensa on tästä huolimatta edelleenkin olemassa selvää vettä ja saippuaa, joilla pesemällä saa naamansa puhtaaksi. Mitä tähän lisätään se on pahasta."

Nimimerkki Mbl meikkaa.

"En kyllä pärjäisi ilman kosmetiikkaa tässä ilmastossa ja näillä ikävuosilla. Olen kosmetiikkateollisuuden palveluksessa - luonnon-sellaisen - ja käytän tuotteita kohtuudella."

Nimimerkki Meikitön lomailija pelkää kemikaalivyöryä.

"Hyvä muistuttaa tästä asiasta aina silloin tällöin. Tuttavani oli laskenut käyttäneensä päivän aikana 30:a eri kemikaalituotetta, mukaan lukien astianpesuaineet ym., ja niissä on varmasti ollut satoja ellei tuhat eri yhdistettä."

Nimimerkki Kemikaalipommi ihmettelee naisten "ylivarustelua" kosmetiikalla.

"Onkin mielenkiintoista nähdä parinkymmenen vuoden kuluttua, millaisessa kunnossa nykyajan nuoret naiset ovat."

Lähteet: YLE Uutiset